Rekonstrukcija puta Vilusi – Ilino brdo do kraja avgusta

Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, rekao je da su u toku radovi od Petrovića do Vraćenovića, da je urađeno oko 3,3 kilometra puta i da se trenutno ne radi zbog neriješenih imovinskih odnosa
263 pregleda 0 komentar(a)
Vilusi, Ilino brdo, Foto: Svetlana Mandić
Vilusi, Ilino brdo, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.06.2017. 14:15h

Rekonstrukcija dionice puta Vilusi – Ilino brdo, u dužini od pet kilometara, biće završena za dva mjeseca. Prema riječima Sava Parače, direktora Direkcije za saobraćaj, na pomenutoj dionici biće urađena i treća traka u dužini od 1,1 kilometar, a ukupna vrijednost radova, koje izvodi nikšićka kompanija Mehanizacija i programat, je oko milion i po eura.

“Ne želimo stati sa saobraćajnicama što se tiče nikšićke opštine. Nastavljamo projektovanje dionice od Vilusa prema Kusidama, duge 17 kilometara. Ukoliko bi do kraja godine dobili projektnu dokumentaciju mislim da bi se stvorili uslovi da raspišemo tender početkom naredne godine”, kazao je Parača koji je sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem obišao radove na pomenutoj dionici.

Podsjetio je da su u toku radovi od Petrovića do Vraćenovića, da je urađeno oko 3,3 kilometra puta i da se trenutno ne radi zbog neriješenih imovinskih odnosa.

“Ovih dana dobar dio tih imovinskih odnosa privodimo kraju gdje ćemo stvoriti uslove da u toku naredne sedmice nastavimo sa radovima”, kazao je Parača.

Na dobrom su putu, prema njegovim riječima, da se krene sa izgradnjom puta Nikšić-Cetinje.

“Raspisali smo tendersku proceduru i krenuli smo u tu priču za odabir projektanta na tom putnom pravcu. Izdvojili smo nekih 550.000 eura Budući projektant imaće rok od godinu da isprojektuje tu saobraćajnicu. Imamo nesporno čistu priču što se tiče prostornog plana do Bijelih poljana a onda bi imali tri varijante rješenja svođenja tog puta u Nikšić”, kazao je direktor Direkcije za saobraćaj.

Prema riječima Grbovića završetkom radova na dionici puta Vilusi – Ilino brdo i Petrovići – Vraćenovići biće riješeni granični prelazi prema Trebinju i Bileći.

“Mislim da će saobračajna situacija u Nikšiću biti izuzetno dobra”, kazao je Grbović.

Bonus video: