Građani da kažu žele li soliter od 22 sprata u Bloku 5

U anketiranju mogu učestvovati građani Bloka pet, okolnih naselja, kao i iz drugi dijelova grada i Opština
176 pregleda 18 komentar(a)
Blok 5, KANA, Foto: KANA
Blok 5, KANA, Foto: KANA
Ažurirano: 21.06.2017. 06:20h

Grupa „Ko, ako ne arhitekt” (KANA) počela je anketiranje građana i utvrđivanje stava javnosti o pitanjima koja se odnose na izgrađeni i neizgrađeni prostor u Bloku pet.

Anketa ima 22 pitanja i sprovodi se kao dio projekta "I ti se pitaš: planiranje po mjeri građana", koji KANA realizuje na teritoriji MZ Blok 5, uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, u okviru programa Građanska akcija.

„Cilj projekta je da se podigne svijest građana o javnom interesu i da se podstakne njihovo aktivno učešće u procesima izrade planske dokumentacije”, navode iz grupe KANA.

Između ostalih, pitanje za građane je da li su za to da se izgradi soliter i okolne zgrade na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Džordža Vašingtona.

Izgradnja solitera „Milenijum" od 22 sprata i susjednih zgrada od sedam spratova predviđena je važećim Detaljno-urbanističkim planom Blok 5 - dio.

Anketirani mogu da odgovore da li smatraju da bi prostor na uglu bolje bilo iskoristiti za drugi sadržaj nego što je to planom predviđeno i šta bi bilo primjereno navedeno prostoru.

Građani mogu odgovoriti na pitanje koji sadržaj bi bio primjeren navedenom prostoru, a među ponuđenim opcijama su uređena zelena površina, park, uređen javni gradski prostor, kombinacija popločanja i zelenila.

Mogu zaokružiti da na tom prostoru treba izgraditi podzemnu garažu sa uređenom javnom površinom u nivou terena, zgradu niže spratnosti sa sadržajima iz oblasti kulture i/ili ugostiteljstva, stambeno-poslovni objekat od sedam spratova, soliter „Milenijum” prema važećem DUP-u, a mogu dopisati i svoje predloge.

U anketiranju mogu učestvovati građani Bloka pet, okolnih naselja, kao i iz drugi dijelova grada i Opština.

Građani mogu da odgovore na pitanja da li su zadovoljni uređenjem javnih, zelenih i parking prostora u Bloku pet, kao i šta je najveći kvalitet toga naselja, a koje su mane.

Bonus video: