Čekaju državu da se "otvori” za Sea Dance

Opština je lani uložila 400.000 eura, ali su iz nove vlasti poručili da više nijesu spremni toliko da daju za festival
62 pregleda 13 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Sea Dance, Foto: Sea Dance
Ažurirano: 21.06.2017. 05:53h

Opština Budva uplatila je 50.000 eura Nevladinoj organizaciji Jaz Mrčevo polje i time izmirila dug na ime zakupnine dva miliona kvadrata zemljišta na kojem se održava festival “Sea Dance”.

Na ime ugovora koji se obnavlja svake godine, Opština je dužna da godišnje uplati ukupno 80.000 eura u jednakim mjesečnim ratama.

“Vijestima” je u lokalnoj upravi potvrđeno da je novac za osam rata uplaćen prije sedam dana i da očekuju da ugovor, koji ističe 5. jula, bude produžen.

Iz NVO Jaz Mrčevo polje su počekom mjeseca kazali da im Opština duguje novac, ali da su dobili obećanje gradonačelnika Dragana Krapovića da će biti uplaćen.

Opština je izmirila i dug od 90.000 eura prema organizatorima za prošlogodišnje izdanje festivala.

Iako održavanje ovogodišnjeg nije dovedeno u pitanje, kako tvrde organizatori, Opština još nije zaključila aneks ugovora za ovu godinu jer čeka odgovor Vlade.

Opština je lani uložila 400.000 eura za održavanje festivala, ali su iz nove vlasti poručili da više nijesu spremni toliko da daju.

Ponudili su Vladi, koja je do sada davala 100.000 eura, da ove godine uplati više novca.

Odgovoro još nijesu dobili, iako je do održavanja festivala ostalo manje od mjesec.

Odgovor ministarstava finansija i turizma čekaju i u NVO Jaz Mrčevo polje, koja je dala rok do 5. jula da se nađe modalitet da se mještani Grblja uknjiže na zemljište od 180.000 kvadrata uz plažu Jaz, na kome se nalazi koncenrtni plato i sportski tereni.

Upozorili su da neće produžiti ugovor o zakupu Mrčevog polja i dozvoliti održavanje bilo kakvih manifestacija, zaprijetivši i blokadom puteva, ako do tada bar dva mještanina ne uspiju da uknjiže đedovinu

Organizatori muzičkog fetsivala saopštili su nedavno da će Sea Dance biti održan od 13. do 15. jula i da je mapa festivala napravljena tako da ne obuhvata zemlju koja je predmet spora.

Bonus video: