U Nikšiću započeta izgradnja stanova za pripadnike RE populacije

Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da je lokalna uprava obezbijedila zemljište i komunalije, dok njemačka Ambasada i HELP obezbjeđuju oko 250.000 eura za izgradnju deset stanova
98 pregleda 2 komentar(a)
stanovi za RE populaciju, Foto: Svetlana Mandić
stanovi za RE populaciju, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.06.2017. 13:57h

U naselju Gračanica, u Nikšiću, zvanično je obilježen početak radova na izgradnji četiri montažna objekta sa deset stambenih jedinica za pripadnike romsko-egipćanske populacije.

Partneri su Opština Nikšić, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova i humanitarna organizacija HELP, a završetak radova je planiran za 25.oktobar tekuće godine.

Predsjednik opštine Veselin Grbović kazao je da je lokalna uprava obezbijedila zemljište i komunalije, dok njemačka Ambasada i HELP obezbjeđuju oko 250.000 eura za izgradnju deset stanova.

Podsjetio je da su u saradnji sa pomenutim partnerima prije više od dvije godine izgradili takođe deset stanova, kao i da se nada se da će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim projektima jer imaju dosta neriješenih slučajeva i nekih starih baraka koje bi trebalo rekonstruisati.

Zamjenik ambasadora Njemačke u Crnoj Gori Uve Merkater kazao je nije slučaj sa ostalim opštinama u Crnoj Gori, da “sve glatko teče, kao što je to slučaj u Nikšiću”.

Izvođač radova je firma „Eurozoks“ iz Spuža, a površina objekata iznosiće 503,30 metara kvadratnih.

Bonus video: