Popović u Nici: Napredak u karijeri nepotpun ako se ne napravi međunarodna akademska mreža

Popović je na tronedjeljnom trening programu i trudi se da pored obaveza koje ima kao dekan ne zanemari ni istraživačke aktivnosti i međunarodnu saradnju
98 pregleda 0 komentar(a)
Stevo Popović, Foto: Privatna arhiva
Stevo Popović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.06.2017. 08:22h

Dekan nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje doc. dr Stevo Popović nalazi se na akademskoj razmjeni na Fakultetu za sport "Sofia Antipolis" univerziteta u Nici u okviru evropskog programa Erasmus+ i ugovora koji imaju ova dva fakulteta.

"Studijski boravci su jedan od najznačajnijih faktora koji utiču na unaprjeđenje razvoja visokog obrazovanja i nauke u cjelini", smatra Popović, kome ovo nije prvi studijski boravak.

U posljednjih desetak godina imao je duže boravke na nekoliko univerziteta širom Evrope, kao što su: METU u Ankari, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Munsteru i ATEI u Solunu.

Popović je na tronedjeljnom trening programu i trudi se da pored obaveza koje ima kao dekan ne zanemari ni istraživačke aktivnosti i međunarodnu saradnju.

"Apelovao bih na sve kolege, posebno na one mlađe, koji su na početku svoje akademske karijere, da obrate posebnu pažnju na mogućnosti koje se otvaraju u okviru ovakvih i sličnih programa, budući da napredak u karijeri ne može biti potpun ukoliko se ne napravi međunarodna akademska mreža u okviru svojih istraživačkih interesovanja. Ovakve mreže su korisne po sve aktere, ali i po institucije kako domaćina, tako i onoga koji šalje kandidata", naglasio je Popović koji je boravak u Nici iskoristio da promoviše aktivnosti Fakulteta za sport, Univerzitet, kao i Crnu Goru.

Bonus video: