Carević će besplatno graditi na budvanskom bulevaru

U javnom oglasu nijesu bili obuhvaćeni zemljani radovi, pa će tri firme besplatno uraditi pripreme za rasvjetu
213 pregleda 15 komentar(a)
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
MArko Carević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.06.2017. 19:01h

Građevinska kompanije „Carinvest“ budućeg gradonačelnika Budve Marka Bata Carevića, jedan je od tri donatora, koji su besplatno izveli zemljane radove vrijedne 25 hiljada eura, na postavljanju buduće javne rasvjete na novom bulevaru od hotela „Park“ do raskrsnice za Cetinje, preko Zavale.

Novi bulevar i kružni tok na Zavali, izgradila je prošle godine Vlada, za šta je uloženo pet miliona eura, dok je Opština bila dužna da postavi javnu rasvjetu. Puna godina je prošla od kada je bulevar, koji spaja budvanski i bečićki, otvoren, a lokalna uprava je tek nedavno po završenom tenderu odredila izvođača. Međutim, javnim oglasom nijesu bili obuhvaćeni zemljani radovi.

„Opština Budva, odnosno Sekretarijat za investicije je na osnovu rješenja za izvođača radova odredio podgoriku firmu „La Collina“, koja je 6. juna započela radove. Investitor, svjestan da raspisani tender nije obuhvatio neophodne zemljane radove za postavljanje javne rasvjete, jer je postojalo obećanje da će radovi biti donirani, u kratkom roku je pokušao da pronađe podizvođača koji će donirati vrijednost predmetnih radova“, saopšteno je „Vijestima“ iz opštinskog Sekretarijata za investicije.

Oni su naveli da kako je otpala mogućnost donacije od onih koji su ranije obećali da će izvesti zemljane radove, Sekretarijat za investicije je obezbijedio donaciju od tri privatne firrme.

„Zemljane radove u vrijendosti od 25.000 eura, izvešće o svome trošku, glavni izvođač podgorička „La Collina“, firma „Grading Mont“ iz Podgorice i budvanska kompanija „Carinvest““, naveli su u resornom sekretarijatu.

Još jedna budvanska građevinska kompanije „Modena gradnja“, koja izvodi radove na gradnji luksuznog apartmanskog kompleks „Royal garden“ nadomak Staroga grada, odlučila se na donaciju i ona će gradu Budvi pokloniti centralni stub javne rasvjete takozvanu „pečurku“ koja će biti postvaljena u sredini kružnog toka Cetinjske raskrsnice.

Iz Sekretarijata za investicije su saopštili da će radovi na postavaljanju javne rasvjete na novom bulevaru biti završeni u roku od 15 dana.

Bonus video: