Ronioci čistili Sutomore

Ističući da je koordinator čišćenja bio Aleksandar Mihajlović iz “OCTO Diving”, Varda je dodao da su akciju pomogli ronilačka asocijacijaPADI, “Green Home” i brojni privatnici iz Sutomora
141 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2017. 10:36h

Ronioci iz zemalja regiona i lokalni ekološki aktivisti sproveli su u Sutomoru akciju čišćenja podmorja i plaže u dijelu od hotela “Love” do kafea “Malibu”, koji inače nije zakupljen. U organizaciji novoformiranog sutomorskog ronilačkog centra “OCTO Diving”, u akciji su učestvovali članovi nevladinih organizacija “Green Home” i “MEDCEM”, kao i brojni volonteri iz Sutomora.

"U trosatnoj akciji sakupljeno je stotinjak kilograma mahom plastičnog i metalnog otpada, od konopaca i flaša do limenki i celofanskih folija i najlona. Bilo je tridesetak akcijaša na plaži i deset ronilaca, a u isto vrijeme, u restoranu “Pristan” podgorički “Green home” je priredio izložbu plakata o zaštiti podmorja, u sklopu IPA projekta “4M” koji se realizuje u Crnoj Gori i Hrvatskoj", rekao je “Vijestima” poznati beogradski reditelj, ronilac i ekološki aktivista mr Dušan Varda iz MEDCEM.

Ističući da je coordinator čišćenja bio Aleksandar Mihajlović iz “OCTO Diving”, Varda je dodao da su akciju pomogli ronilačka asocijacijaPADI, “Green Home” i brojni privatnici iz Sutomora.

"Valja istaći da je nakon sakupljanja otpada obavljena njegova selekcija, i sve je popisano, shodno projektnim zahtjevima", zaljučio je Varda.

Galerija

Bonus video: