Ceremonija primopredaje dužnosti: Rotari će i dalje pomagati svima

Umjesto dosadašnjeg Predsjednika Rotari kluba Podgorica Saše Radičevića, dužnost je preuzela Milena Mijović Durutović
378 pregleda 5 komentar(a)
Rotari, Foto: Savo Prelević
Rotari, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2017. 06:34h

Više od 130 rotarijanaca i njihovih prijatelja na svečanosti u hotelu Hilton u Podgorici obilježili su početak nove rotarijanske godine ceremonijom primopredaje dužnosti predsjednika u svim Rotari i Rotarakt klubovima u Crnoj Gori.

Umjesto dosadašnjeg Predsjednika Rotari kluba Podgorica Saše Radičevića, dužnost je preuzela Milena Mijović Durutović.

“Nas klub će u budućem periodu nastaviti sa akcijama koje tradicionalno, više od deset godina sprovodi. Nastavićemo pomoć djeci iz hraniteljskih porodica, resursnim centrima za djecu sa posebnim potrebama i raspodjelu shu boks paketića u saradnji sa Crvenim krstom i centrom za socijalni rad. Nastavićemo, kao i do sada, sa podrškom akcijama i svih ostalih klubova. Završili smo osnovni projekat za proširenje neurološkog odjeljenja KBC-a i poslije instrukcija dobijenih od KBC-a nastavićemo izradu detaljnog projekta neurološke klinike poslije čega ćemo definisati našu ulogu u toj realizaciji”, kazala je Mijović Durutović.

Budvanski Rotari klub umjesto Zorana Lazovića, predstavljaće Vladimir Bulatović, a bjelopoljski Rotari klub umjesto Miodraga Bata Bakića predvodiće Almas Čekić. U Pljevljima je poziciju predsjednika umjesto Radana Lauševića, preuzeo Ljubiša Ćurčić. U Rotari klubu Ulcinj umjesto dosadašnjeg predsjednika Petra Delića ubuduće će predsjedavati Gani Resulbegović, a u Baru umjesto Srđana Grgića Željko Karanikić.

Svečanosti je prisustvovao sadašnji guverner distrikta Crna Gora i Srbija, Velibor Zolak i budući Bane Ranđelović, član Rotari kluba Niš.

Na svečanosti je prikazan i film o istorijatu nastanka rotarijanstva u Crnoj Gori, predstavljanje aktivnosti nove energije rotarijanstva, Rotarakt kluba Podgorica i nastup violinista, rotarijanca Mirana Begića i rotaraktovca Igora Pejovića.

Rotari je jedna od najvećih humanitarnih organizacija na svijetu sa 1.200.000 elitnih članova zajednice okupljenih oko ideje podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama humanizma, plemenitosti i prosperiteta. Rotari interancional je jedan od osnivača Ujedinjenih nacija i jedina nevladina organizacija sa stalnom stolicom u UN.

Rotari klub Podgorica naredne rotarijanske godine slavi 20 godina od osnivanja.

Bonus video: