Kolašin: Paolo Dalponte pobjednik Drugog međunarodnog festiala karikatura

Tema ovogodišnjeg festivala je „Vesele majice“, a radove su poslali 208 karikaturista iz 46 zemalja svijeta. Festival i izložba najboljih radova počeće 1. jula u kolašinskom Centru za kulturu, a predviđeno je da ga otvori ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad
173 pregleda 0 komentar(a)
festival karikatura, Foto: Centar za kulturu Kolašin
festival karikatura, Foto: Centar za kulturu Kolašin
Ažurirano: 18.06.2017. 18:22h

Italijanski karikaturista Paolo Dalponte, prema ocjeni žirija, autor je najboljeg, od ukupno 618 radova prijavljenih na konkursku za Drugi međunarodni festival karikature- Kolašin 2017. Druga nagrada pripala je Snežani Čomor iz Srbije, a treću je dobio Turčin Eray Ozbek.

Pored troje nagrađenih umjetnika, diplome su osvojili Silvano Mello iz Brazila, Vahyu Kokkang i Armen Hamonangan iz Indonezije, Raul Alfonso iz Kolumbia, Piter Klaus iz Austrje , Mirko Zulić iz Crna Gora, i Hicabi Demirici, Turska.

Tema ovogodišnjeg festivala je „Vesele majice“, a radove su poslali 208 karikaturista iz 46 zemalja svijeta. Festival i izložba najboljih radova počeće 1. jula u kolašinskom Centru za kulturu, a predviđeno je da ga otvori ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad.

Žiri festivala čine Luka Lagator, Goran Čeličanin, Branislav Jeknić, Radojica Bulatović i Darko Drljević.

Oni su tri dana obavljali selekciju pristiglih radova, pa je prvo selektovano 60 najboljiih, među kojima je, potom, izbrano 10 nagrađenih.

Bonus video: