Pljevlja: Tartan staza čeka suvo vrijeme

Međuopštinske omladinske sportske igre koštaće oko 1,8 miliona eura, a najviše novca biće utrošeno za uređenje grada...
284 pregleda 0 komentar(a)
stadion Pljevlja tartan, Foto: Goran Malidžan
stadion Pljevlja tartan, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.06.2017. 16:02h

Opština Pljevlja spremno će dočekati Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI), koje održavaju od 5. do 9. jula.

U lokalnoj upravi tvrde da su pri kraju uređenje Gradskog stadiona i brojni drugi poslovi, koji se rade u sklopu priprema za MOSI.

Igre će koštati oko 1,8 miliona eura, a najviše novca biće utrošeno za uređenje grada.

Radnici "Crnagoraputa" završili su asfaltiranje atletske staze na stadionu, a za nekoliko dana počeće postavljanje tartan podloge.

"Iako je bilo nepredviđenih teškoća, a time i nepredviđenih radova, Crnagoraput... je okončao prvu fazu radova. Treba nedjelju do desetak sušnih dana da bi se moglo pristupiti postavljanju tartan podloge. Ovo je bio jedan zahtjevan i obiman, specifičan posao koji nije izgledao tako u početku", kazao je Veselin Peruničić, direktor Centra za sport i rekreaciju koji gazduje stadionom.

On je kazao da je na stadionu preostao da se uradi teren za odbojku na pijesku, ponovo urede i očiste svi sportski tereni, travne površine i neki sitniji radovi koje će okončati u nekoliko narednih dana.

Predsjednik ribolovačkog društva "Lipljen" Dragan Milić kaže da ribolovačka staza u Otilovićima još nije potpuno pripremljena, jer mora da se spusti nivo jezera.

"Iz Opštine je rečeno da je poslat zahtjev rukovodstvu Termoelektrane da se spusti nivo jezera na 3-4 metra dubine, kako bi se moglo održati takmičenje. Prilaz ribarskoj stazi i put su uređeni, ostalo je još da se uredi jedna trećina staze. Očekujemo da se naprave i male nadstešice... Nadamo se da ćemo u saradnji sa Opštinom na najbolji mogući način urediti ribarsku stazu za predstojeće MOSI".

Gradonačelnik Mirko Đačić nedavno je kazao da će MOSI u Pljevljima biti jedne od najmasovnijih. Očekuje se učešće oko 2.500 sportista iz tridesetak opština sa tromeđe Crne Gore, Srbije i BiH. Prvi put učestovaće i Opština Petnjica koja je od 2013. ponovo samostalna.

Za asfaltiranje brojnih ulica izdvojeno oko 200.000 eura

U susret igrama, asfaltirano je i više gradskih ulica, za šta je opredijeljeno oko 200.000 eura.

Do sada su završene ulice oko spomenika na Stražici, dio Behaudina Selmanovića, Ive Lole Ribara, saobraćajnica prema manastiru Svete Trojice, raskrsnica kod Kamenog mosta, dio Premćanske i Radnička ulica.

Asfaltirane su saobraćajnice prema Vodicama, Ulica Marka Miljanova, put prema manastiru Sv.Trojica, prema selu Kamberi...

Asfaltirane su ulice Pavla Bulatovića, Stevana Samardžića, raskrsnica Drvarske i Zlatiborske, raskrsnica u Ulici narodne revolucije i krak Narodne revolucije. Izvode se i radovi na adaptaciji glavne ulice, u kojoj se trotoari popločavaju.

Bonus video: