Gimnazija "Miloje Dobrašinović": Đaci generacije Selma Višnjić i Ivana Gvozdenović

Direktor je naglasio da bi svi trebalo da znaju da je čast biit profesor bjelopoljske gimnazije kao što je bila i ostala čast i prestiž biti učenik te škole
261 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija "Miloje Dobrašinović", Foto: Jadranka Ćetković
Gimnazija "Miloje Dobrašinović", Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 16.06.2017. 09:34h

Dodjelom diploma “Luča” najboljim učenicima i proglašenjem đaka generacije Selme Višnjić i Ivane Gvozdenović bjelopoljska Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ proslavila je sinoć Dan škole.

Obraćajući se đacima, roditeljima i brojnim gostima direktor škole Milko Kovačević je kazao da su današnje generacije Gimnazijalaca dostojne slavne bjelopoljske Gimnazije, što pokazuje 39 diploma “Luča”.

„Kadrovi ove Gimnazije izgradili su Bijelo Polje ali i mnoge druge sredine. U Gimnaziji je stanovala i vječno ostala napredna misao koja ovoj bjelopoljskoj svetkovini daje mjesto u vrhu svih institucija ovog grada. Svi koji rade i oni koji uče u ovoj ustanovi imaju posebne privilegije i odgovornosti”, kazao je Kovačević.

Direktor je naglasio da bi svi trebalo da znaju da je čast biit profesor bjelopoljske gimnazije kao što je bila i ostala čast i prestiž biti učenik te škole.

"Naša škola ima veliki broj sjajnih i talentovanih đaka što potvrđuje ovoliki broj luča, pregršt nagrada sa državnih i opštinskoh smotri te olimpijade znanja, sportskim i umjetničkim manifestacija", kazao je on.

Đacima generacije uručene su umjetničke slike. Na kraju svečanosti najbolji učenici su položili vijeće pored biste Miloja Dobrašinovića, čije ime škola nosi.

Povodom Dana škole organizovan je prigodan kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali učenici škole.

Bonus video: