Problemi u dijelu Lješanske nahije: Mještani tvrde da nemaju vode 22 dana

Zbog nestašice vode, kako su istakli mještani, nemaju mogućnosti ni da se ozbiljnije bave poljoprivredom, jer ne mogu da održe proizvodnju
197 pregleda 1 komentar(a)
Lješanska nahija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lješanska nahija, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.06.2017. 07:05h

Mještani sela Podstrana u Lješanskoj nahiji i dijela Gornjih Kokota, tvrde da nemaju vode 22 dana.

“Vode nemamo već 22 dana, koliko smo obavješteni, problem su pumpe, koje ne mogu da izbace vodu do sela. Sedam domaćinstava u Podstrani nema vode, a u Gornjim Kokotima preko 15”, kazao je mještanin Podstrane.

On je istakao da su mještani Podstrane dobili preksinoć vodu i da su je imali četiri sata, ali je juče opet nije bilo.

Zbog nestašice vode, kako su istakli mještani, nemaju mogućnosti ni da se ozbiljnije bave poljoprivredom, jer ne mogu da održe proizvodnju.

“Poseban problem je što nemamo kome da se obratimo, jer nemamo predsjednika Mjesne zajednice, koji bi urgirao kod nadležnih da se riješi problem. Upravljanje Lješanskim vodovodom, preuzelo je preduzeće 'Vodovod i kanalizacija”, kazao je mještanin.

Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija” su napomenuli da je Lješanski vodovod u jako lošem stanju, a mještani tog područja im dodatno otežavaju održavanje sistema svojom samovoljom, jer otvaraju i zatvaraju ventile u skladu sa njihovim potrebama.

Objasnili su da su skoro svakodnevno njihove ekipe na terenu Lješanske nahije i da čine sve kako bi mještani tog područja imali uredno vodosnabdijevanje.

“Do kraja tekućeg mjeseca biće pušten u rad i treći pumpni agregat”, navode iz tog preduzeća.

Iz „Vodovoda i kanalizacija” su saopštili da je osmog juna prijavljen kvar i da je ustanovljeno da je došlo do havarije. Nakon sanacije kvara puštena u rad su i dva pumpna agregata.

Bonus video: