Cungu i Đeka razmjenjuju optužbe: Kipi zbog varenike od 68 hiljada eura

Privatna mljekara "Milki Way" prinudno je od Opštine Ulcinj naplatila 68.000 eura na osnovu presude Apelacionog suda
67 pregleda 2 komentar(a)
Nazif Cungu, Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Nazif Cungu, Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.06.2017. 19:57h

Predsjednik Demokratske partije Fatmir Đeka odbacio je optužbe predsjednika Opštine Nazifa Cungua da je kao sekretar za budžet i finansije od 2008. do 2010. oštetio gradski budžet u korist kompanije “Milki Way”.

Na osnovu presude Apelacionog suda, ulcinjska privatna mljekara u ponedjeljak je prinudno naplatila 68.000 eura sa opštinskog računa.

Iz Cunguovog kabineta optužili su Đeku da je neovlašćeno priznavao fakture za otkup mlijeka i potpisao više izvoda iz otvorenih stavki, kojima je priznao i dugove za fakture koje nijesu bile primljene u sekretarijatu.

Đeka tvrdi da je kompanija imala pravo na sredstva, odnosno subvencije po osnovu zaključka Vlade i izvještaja Ministarstva poljoprivrede.

“Umjesto da je kompaniji ta sredstva davno isplatio kako bi izbjegla stečaj i podmirila dobavljače, Cungu je odugovlačio pa je odlukom suda Milki Way naplatila i preko 25.000 eura po osnovu kamate. Toliko o tome koliko Cungu vodi brigu o budžetu”, saopštio je Đeka.

Podsjetio je Cungua da je samo prije dvije sedmice potpisao dokument kojim “priznaje svoju odgovornost” za završni račun budžeta za prošlu godinu.

“Svi koji znaju bar nešto o računovodstvu i ekonomiji, to će razumjeti. Ali, Cunguu trebaju nove manipulacije i laži kako bi skrenuo temu sa pravih i aktuelnih priča. Za jednu od njih, može da se pobrine sam - potrebno je samo da ukloni kapiju u Totošima kojom je blokirao opštinsko zemljište”, kazao je Đeka.

Bonus video: