U Baru okončana akcija "Uz tebe sam, Aleksa": Do svog doma uz pomoć ljudi

Humanitarnu akciju za pomoć dječaku Aleksi Đuroviću u martu je pokrenuo poznati barski humanitarac Božidar Nikolić - Čarli
134 pregleda 1 komentar(a)
Kuća Aekse Đurovića, Foto: Radomir Petrić
Kuća Aekse Đurovića, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.06.2017. 18:44h

Porodica oboljelog dječaka iz Bara Alekse Đurovića dobila je krov nad glavom.

Jedanestogodišnji dječak, obolio od autizma i cereblarne paralize, sa majkom Sekom Bajramović i sestrama, uselio je u montažnu kuću zahvaljujući humanim ljudima.

Ove sedmice u Baru je i zvanično okončana velika humanitarna akcija koju je sredinom marta pokrenuo poznati građanski aktivista i borac za prava osoba sa invaliditetom Božidar Nikolić - Čarli, predsjednik Skupštine Udruženja parapalegičara Bara.

Cilj akcije “Uz tebe sam Aleksa” bio je da se omogući porodici da do početka ljeta završi montažnu kuću.

“Akcija je u potunosti uspjela zahvaljujući humanim ljudima Bara i Crne Gore, i proglašavam je završenom uz ogromnu zahvalnost svima koji su na bilo koji način dopriinijeli da ona dobije širok odjek. Hvala od srca svima koji ste mi pružili ruku humanosti da zajedno sa vama moju ideju, zamisao i želju sprovedem u djelo - da Aleksa ima bezbjednu i lijepu budućnost i da se ne potuca po tuđim kućama”, rekao je Nikolić.

Barani se ni ovog puta nijesu oglušili na Čarlijev poziv. Prilozi su stizali u novcu i građevinskom materijalu, ali i u volonterskom radu.

NVO Novo i ljepše Sutomore i Čarli priredili su u Domu kulture i dobrotvorni koncert.

Majstori iz Bara i volonteri međunarodne organizacije “Milost” došli su da pomognu u završnim zanatskim radovima na kući i u dvorištu.

Islamski centar je pomogao pri nabavci keramike.

Dobrotvor koji je insistirao na anonimnosti, nakon pročitanog članka u novinama, preko NVO Sua Sponte je usmjerio sredstva za opremanje dnevne sobe, kuhinje i trpezarije.

Novčani prilozi prikupljani su u barskim lokalima “Portofino”, “Le petit chateau”, “Balkan” i “Gvardino”, kao i u marketu “Kalaba” u Ulcinju.

Finale akcije bio je prošlog vikenda održani humanitarni frizerski spektakl „Dodir ljepote“ ispred kafea „Botićeli“, u organizaciji Marije Nikolić i njenog studija “Marii”.

“Hvala svima koji su podržali akciju, uz najiskrenije želje za svako dobro u životu, a posebnu zahvalnost dugujem Čarliju koji je pokrenuo akciju, od početka do kraja bio uz nas sve vrijeme i nije stao dok nije uspio da nas useli u naš dom”, rekla je Seka Bajramović.

Bonus video: