Dio Lješanske bio bez vode

Iz „Vodovoda” tvrde da im mještani dodatno otežavaju održavanje, jer otvaraju i zatvaraju ventile na cjevovodu
1 komentar(a)
Lješanska nahija, Foto: Arhiva Vijesti
Lješanska nahija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.06.2017. 18:20h

Mještani pojedinih dijelova Lješanske nahije požalili su se„Vijestima” da nemaju vodu danima i da ne znaju kada će je dobiti.

Bez vode su prema saznanju „Vijesti” mještani sela Podstrana, a juče su vodu dobili u Goljemadima i na Barutani.Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija” su saopštili da su sanirali veliko oštećenje i da čine sve da snabdijevanje bude redovno.

“Osmog juna prijavljen nam je kvar, a ekipa na terenu ustanovila da je došlo do havarije na dovodnom cjevovodu. Devetog juna je izvršena zamjena, odnosno postavljanje novog cjevovoda u dužini od osam metara i uključenje dvije pumpe u vodovodni sistem, da bi dan kasnije ponovo došlo do pucanja cijevi”, tvrde iz tog preduzeća.

Naredna dva dana, navode, radnici “Vodovoda” su formirali i postavljali liveno gvozdene fazonerije, kao i betonirali u cilju osiguranja i učvršćivanja spornog dijela cjevovoda.

“Nakon toga su puštena u rad dva pumpna agregata, čime je uspostavljeno vodosnabdijevanje”, navode iz tog preduzeća.

Napomenuli su da je Lješanski vodovod u jako lošem stanju, a mještani tog područja im dodatno otežavaju održavanje sistema svojom samovoljom, jer otvaraju i zatvaraju ventile u skladu sa njihovim potrebama.

“U prilog tome govori i činjenica da je skoro svakodnevno naša ekipa na terenu Lješanske nahije. Činimo sve kako bi mještani tog područja imali uredno vodosnabdijevanje, pa će do kraja tekućeg mjeseca biti pušten u rad i treći pumpni agregat”, navode iz tog preduzeća.

Bonus video: