Bijelo Polje: Promocija projekta "Valorizacija eko proizvoda u prekograničnoj saradnji"

Menadžer projekta Sanel Ljušković je kazao da je između proizvođača organizovano i takmičenje među proizvođačima organskih proizvoda između partnerskih opština Bijelog Polja i Dečana
51 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje sajam, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje sajam, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.06.2017. 13:52h

Proizvođači opštine Dečani predstavili su danas svoje proizvode na sajmu, u sali hotela Franca, u okviru drugog dana promocije projekta "Valorizacija eko proizvoda u prekograničnoj saradnji", vrijednog 250 hiljada eura.

Menadžer projekta Sanel Ljušković je kazao da je između proizvođača organizovano i takmičenje među proizvođačima organskih proizvoda između partnerskih opština Bijelog Polja i Dečana.

"Tokom projekta održani razni treninzi koji su se bavili marketingom i prodajom, prikupljanjem i skladištenjem proizvoda, kao i povećanjem znanja onih koji su se bavili konvencionalnom proizvodnjom, da pređu na organsku”, kazao je Ljušković i dodao da je u Bijelom Polju predstavljeno više od 20 izlagača, za koje je ovo bila dobra prilika unapređenja proizvodnje i plasmana proizvoda.

Predstavnik firme Agro produkt Besim Ljošaj je kazao da je zadovoljan učešćem u projektu.

“Ovo je značajna saradnja koja će unaprijediti odnose između dva grada. Važno je da upoznamo jedni druge i uspostavimo buduću saradnju”, kazao je Ljošaj.

Komisija za ocjenjivanje proizvoda dodijelila je danas 12 priznanja za predstavnike dvaju opština.

Projekat uz sufinansiranje Opštine Bijelo Polje finasirala je Evropska unija.

Bonus video: