Parking servis Budva: Naplatili 150.000 eura više od prethodnika

Predsjednik borda direktora Milivoje Radulović ocijenio je da je bivše rukovodstvo nesavjesno poslovalo, što je potvrdila i revizija
245 pregleda 0 komentar(a)
Parking servis Budva, Foto: Vuk Lajović
Parking servis Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.06.2017. 19:43h

Nova uprava budvanskog Parking servisa tvrdi da je za 100 dana upravljanja opštinskim preduzećem isplatila pet zarada, smanjila dugovanja i ostvarila za 150.000 eura veće prihode nego u istom period prošle godine.

V.d. izvršnog direktora Jovan Gregović saopštio je juče da su ih dočekali veliki problemi kada su preuzeli preduzeće - blokiran račun, dugovanja od 650.000 i četiri neisplaćene zarade zaposlenima.

“Za tri mjeseca bilo je oko 150.000 eura više naplate nego lani u istom period”, kazao je Gregović na konferenciji za medije.

Predsjednik borda direktora Milivoje Radulović ocijenio je da je bivše rukovodstvo nesavjesno poslovalo, što je potvrdila i revizija.

“Revizor je dostavio izvještaj koji je, najblaže rečeno, pokazao nesavjesno poslovanje bivših rukovodećih ljudi koje se ogleda u nerazumnom trošenju novca na putovanja, razne vidove prezentacija i pozajmica. To je bio jedan od razloga što smo smijenili bivšeg direktora. Izvještaj revizora dali smo nadležnim institucijama”.

Radulović je istakao da je novo rukovodstvo za kratak period opravdalo očekivanja borda, prije svega u povećanju prihoda, eliminisanju nepravilnosti u poslovanju i podizanju radne discipline koja je bila na nezavidnom nivou.

“Sada ćemo se preorijentisati na uvođenje inovacija u ponudi preduzeća, većoj kontroli naplate uvođenjem novog softvera i načina naplat”.

Bonus video: