Bošković: Ministarstvo posvećeno unapređenju zdravstvene zaštite zaposlenih u VCG

“U cilju upoznavanja sa uslovima rada i kadrovskim potencijalima budućeg Centra, Bošković je obišao kabinete za internu medicinu, rentgen, oftalmologiju, otorinolaringologiju, stomatologiju, laboratoriju i ordinaciju opšte prakse”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane
0 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Predrag Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 13.06.2017. 13:38h

Ministarstvo odbrane posvećeno je unapređenju zdravstvene zaštite zaposlenih u Vojsci Crne Gore (VCG), što podrazumijeva kadrovsko jačanje Zdravstvenog centra bezbjednosnih snaga stručnim medicinskim osobljem, ali i ulaganja u adekvatnu medicinsku opremu, poručio je resorni ministar, Predrag Bošković.

On je danas sa načelnikom generalštaba VCG, Ljubišom Jokićem i saradnicima obišao budući Zdravstveni centar bezbjednosnih snaga Crne Gore.

“U cilju upoznavanja sa uslovima rada i kadrovskim potencijalima budućeg Centra, Bošković je obišao kabinete za internu medicinu, rentgen, oftalmologiju, otorinolaringologiju, stomatologiju, laboratoriju i ordinaciju opšte prakse”, kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U Centru, u kojem će se obavljati primarna zdravstvena zaštita uposlenih u VCG i policiji, trenutno je zaposleno oko 50 medicinskih radnika, ljekara i srednjeg medicinskog osoblja iz Voda sanitetske zaštite i Zdravstvenog centra Ministarstva unutrašnjih poslova.

Podsjeća se da je Ministarstvo odbrane nedavno opredijelilo 147 hiljada eura za adaptaciju zgrade, i uskoro počinju radovi na zamjeni kompletne spoljašnje i dijela unutrašnje stolarije, kao i ugradnja novih medicinskih podova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

„Nedavno je formirana i Vojno-ljekarska komisija, dok je prošle godine stavljen u funkciju novi softver za elektronsku medicinu kojim su zdravstvene jedinice VCG i policije uvezani u crnogorski sistem zdravstvene zaštite i dobili status izabranog doktora”, navode iz Ministarstva.

Boškovič je, kako dodaju, obišao i više dislociranih organizacionih jedinica Ministarstva odbrane.

Bonus video: