Profesorica iz Londona učila barske đake obnovljivim izvorima energije

Predavanje je održano na inicijativu profesora barske ekonomsko-ugostiteljske škole - biologije i hemije Dragice Radović, te ekonomske grupe predmeta Marka Pejovića, inače projektnog koordinatora NVO „ Svetionik“
2 komentar(a)
EUŠ Bar, Foto: Radomir Petrić
EUŠ Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 12.06.2017. 19:48h

Prvi put u crnogorskim školama, u Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi (EUŠ) u Baru, održano je predavanje o obnovljivim izvorima energije u sklopu multimedijalne manifestacije „Green culture forum“. Predavač je bila šefica katedre za fiziku u londonskoj Hasmonen školi Viktorija Nestor koja je učenicima EUŠ predstavila izradu solarnih panela, vjetrenjača i hidrogenskih ćelija.

Profesorica iz Londona je nakon predavanja istakla da je prijatno iznenađena koliko mladi Barani znaju, dodajući da bi trebalo organizovati više edukativnih programa “da bi mladi bili u toku sa naučnim dostignućima u svijetu”.

“Pored ostalog, biomasa od drveća, vegetacije, vode, sunca... može se iskoristiti za proizvodnju energije, a Crna Gora tu ima mnogo potencijala”, istakla je Nestor .

Predavanje je održano na inicijativu profesora EUŠ- biologije i hemije Dragice Radović, te ekonomske grupe predmeta Marka Pejovića, inače projektni koordinator NVO „ Svetionik“.

. “Green culture Forum” je u sedam crnogorskih gradova od 7. do 11. juna okupio 16 stručnjaka iz zemlje i svijeta, koji su govorili o zaštiti životne sredine i njenom odnosu sa kulturom, politikom, ekonomijom, biznis sektorom, umjetnošću, naukom, filozofijom.

Bonus video: