Herceg Novi: Pripadnici Službe zaštite i spasavanja vodili Reksa na obuku

Tokom obuke Hrvatskoj učestvovali su i u velikoj međunarodnoj pokaznoj vježbi Vatrogasne jedinice Rijeka, zajedno sa hrvatskim i 30 vatrogasaca iz Slovenije
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2017. 14:01h

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi boravili su u u centar za obuku pasa u Opatiji , gdje su pohađali obuku radi sertifikacije K-9 što je trenutno najveći i najpriznatiji nivo obučenosti u domenu pasa tragača.

Služba zaštite i spasavanja Opštine Herceg Novi prva je služba ovog tipa u Crnoj Gori koja ima psa tragača - belgijskog ovčara Reks.

Tokom obuke Hrvatskoj učestvovali su i u velikoj međunarodnoj pokaznoj vježbi Vatrogasne jedinice Rijeka, zajedno sa hrvatskim i 30 vatrogasaca iz Slovenije.

„Uz pohvalu na zavidnom napretku koje je pokazao Reks, pohvaljen je i tim naših spasilaca koji predano radi s njim, prenosi mu i „usađuje“ znanje po uputama i instrukcijama koje smo dobili od kolega spasilaca, inače instruktora za obuku potražnih pasa iz Hrvatske“, kazao je načelnik novske Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj.

Pored obuke, učešća u vježbi i druženja sa kolegama iz regiona, pokrenuta je inicijativa za širenje međusobne saradnje srodnih službi.

Škobalj se nada i da će na jesen, po završetku požarne sezone organizovati veliku pokaznu vježbu u Herceg Novom, na kojoj bi ugostili kolege iz šest država.

Galerija

Bonus video: