Počelo prijavljivanje za upis u srednje škole

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da osnovnu školu završava 7.816 učenika, a broj upisnih mjesta na Konkursu je 8.625, tako da za sve učenike koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje ima mjesta u srednjim školama
72 pregleda 0 komentar(a)
Elektro škola Podgorica, Foto: Mila Radulović
Elektro škola Podgorica, Foto: Mila Radulović
Ažurirano: 12.06.2017. 09:44h

Prijavljivanje za upis u srednje škole počelo je danas i trajaće do petka.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da osnovnu školu završava 7.816 učenika, a broj upisnih mjesta na Konkursu je 8.625, tako da za sve učenike koji završavaju osnovnoškolsko obrazovanje ima mjesta u srednjim školama.

Broj upisnih mjesta u gimnazijama je 2.324, a u stručnim školama 6.301.

"Za programe u četvorogodišnjem trajanju je 4.677 upisnih mjesta, u trogodišnjem trajanju 1.624", kaže se u saopštenju.

Danas je počelo i prijavljivanje za stipendija za deficitarna zanimanja, u iznosu od 70 EUR, a prijave se mogu podnijeti do 23. juna.

"Stipendije su namijenjene učenicima prvog razreda stručnih škola koji se obrazuju po obrazovnim programima za deficitarne kvalifikacije kuvar - 50 stipendija (Bijelo Polje, Budva, Plav, Pljevlja, Rožaje), konobar - deset stipendija (Budva), keramičar - deset stipendija (Podgorica)", precizira se u saopštenju.

Po deset stipendija dodjeljuje se za zanimanja zavarivač (Nikšić, Podgorica), vodoinstalater (Podgorica), pekar (Podgorica) i elektronstalater (Podgorica).

Kako je saopšteno iz Ministarstva, 15 stipendija obezbjeđuje Privredna komora.

Bonus video: