Učenicima OŠ "Olga Golović" uručene diplome "Luča"

Od 99 polumaturanata njih 22 devetogodišnje školovanje je završilo sa svim peticama – Boris Damjanović, Ružica Šarović, Sara Đurković, Jelena i Tamara Radović, Aleksandra Radulović, Jelena Sudžum, Nevena Živković, Vasilije Anevski, Jovana Burić, Maša Ćirić, Danilo Golubović, Teodora Ilić, Nađa Ivković, Anđela Nikolić, Simeon Radulović, Nikola i Vuk Tešović, Milo Vujičić, Jelena Vuković, Matija Gajović i Anastasija Jauković
354 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Olga Golović Luča, Foto: Svetlana Mandić
OŠ Olga Golović Luča, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.06.2017. 08:57h

U nikšićkoj Osnovnoj školi "Olga Golović" priređen je bogat kulturno-umjetnički program povodom dodjela diplome "Luča", nagrada najboljim učenicima, pobjednicima takmičenja, ali i prijema prvaka.

Od 99 polumaturanata njih 22 devetogodišnje školovanje je završilo sa svim peticama – Boris Damjanović, Ružica Šarović, Sara Đurković, Jelena i Tamara Radović, Aleksandra Radulović, Jelena Sudžum, Nevena Živković, Vasilije Anevski, Jovana Burić, Maša Ćirić, Danilo Golubović, Teodora Ilić, Nađa Ivković, Anđela Nikolić, Simeon Radulović, Nikola i Vuk Tešović, Milo Vujičić, Jelena Vuković, Matija Gajović i Anastasija Jauković.

"Ovim priznanjem koje je san svakog učenika pokazali ste da možete mnogo. Krenuli ste putem uspjeha zato budite uporni i istrajni u ostvarenju vašeg sna. Život je put obaveza i odgovornosti, ali ni jedna nije važnija, primarnija ili značajnija od odgovornosti koju imate prema sebi“, poručila je direktorica škole Slobodanka Žižić.

Ona je čestitala roditeljima, učiteljima i nastavnicima koji su pomogli da se "Luča" nađe u pravim rukama.

"Vaš uspjeh je najljepši poklon koji ste zajednički mogli da nam podarite. Sve naše čestitke idu od sa srca sa željom da i među našim najmlađim učenicima bude što više onih koji će ponijeti ovo značajno priznanje", kazala je Žižić.

Nagrade su uručene i učenicima koji su ostvarili izuzetne rezultate na školskim, opštinskim i državnim takmičenjima, na likovnim i literarnim konkursima, sportskim i takmičenjima recitatora.

Škola će od naredne školske godine biti bogatija za 84 nova učenika. Njima je direktorica Žižić u ime kolektiva, i u svoje lično ime, poželjela dobrodošlicu, a stariji drugari su ih pozdravili pjesmom, igrom i recitacijama.

"Potrudićemo se da vam škola bude drugi dom, a učitelji drugi roditelji. Želim da sa zadovoljstvom dolazite u školu, da svaki novi susret sa njom bude ispunjen radošću i da budete dobri i uspješni kao vaši drugari koji su danas sa nama. Učenje je je siguran put kojim se stize do znanja i uspjeha“, poručila je direktorica.

Ona se zahvalila Svetlani i Đorđiju Kotri, Marijinim roditeljima koja je prošle godine izgubila život u željezničkoj nesreći, a koji su obezbijedili poklon za jednog učenika iz grupe najboljih, kao i Udruženju paraplegičara i direktorici Branki Škuletić koji su pomogli nabavku knjiga za nagrađene učenike.

Bonus video: