Đurišić opet blokirao saobraćaj na Zabjelu, policija ga privela

Đurišić je u više navrata blokirao dio Jerevanske ulice i od Glavnog grada tražio da mu isplati nadoknadu za 1.023 kvadrata zemlje, za koju tvrdi da je njegova
111 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2017. 10:07h

Vanja Đurišić, priveden je jutros nakon što je odbio da sa ulice pomjeri auto kojim je blokirao saobraćaj, saopštila je njegova supruga Danijela Đurišić.

Advokatici Vanje Đurišića, Milici Janković Dubak nije dozvoljeno da ga vidi, niti da se upozna sa razlozima privođenja.

"Samo su rekli da će biti izveden pred sudiju u 16 časova kada će moći da ga vidim na pet minuta", kazala je Janković Dubak, dodajući da će se Đurišić pred Sudom naći 10 sati nakon privođenja.

Nakon što je priveden, članovi njegove porodice su ušli u dva automobila koja su pregradila dio Jerevanske ulice na Zabjelu, gdje se još uvijek nalaze.

"Ja sam sa troje djece u autu, a u drugom autu su mi druga dva sina. Odustati nećemo", kazala je Đurišićeva.

Kako je kazala dobili su tri, četiri upozorenja da se za pet minuta sklone.

"Ili ćemo snositi posljedice. Mi nismo reagovali, a oni do sad nisu ništa preduzeli. Tu je nekoliko policijskih patrola i pauk je parkiran u blizini", kazala je Danijela Đurišić.

Ona je dodala da su od sinoć u tom dijelu naselja prisutni službenici policije i Komunalne policije.

Đurišić je u više navrata blokirao dio Jerevanske ulice i od Glavnog grada tražio da mu isplati nadoknadu za 1.023 kvadrata zemlje, za koju tvrdi da je njegova.

Tokom prošle nedjelje on je istovario kamion šljunka na ulicu, nakon čega su uz inspekciju reagovali i pripadnici interventne policije. Oni su članove porodice Đurišić udaljila sa ulice, kako bi šljunak bio uklonjen.

Parcele zbog kojih Đurišić protestuje su, prema ranijem saopštenju iz Direkcije za imovinu, svojina Glavnog grada, s obzirom da je sudski proces riješen u njihovu korist.

Presudom Vrhovnog suda iz oktobra prošle godine, kojom se potvrđuju presude Višeg i Osnovnog suda, odbijen je predlog za određivanje naknade za eksproprisane nepokretnosti, među kojima su i parcele zbog kojih Đurišić protestuje.

On osporava da su sporne parcele na Zabjelu svojina Glavnog grada.

Galerija

Bonus video: