Obilježili 60 godina mature: "Jedna od boljih generacija u Pljevljima"

Druženje je nastavljeno u jednom od pljevaljskih ugostiteljskih objekata, a maturanti su se dogovorili da nastave redovna godišnja okupljanja
166 pregleda 2 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.06.2017. 12:13h

Generacija koja je maturirala 1957. godine u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ proslavila je minulog vikenda 60 godina mature. Školskom času u Gimnaziji od 117 maturanata, koliko ih je te godine završilo srednješkolsko obrazovanje, prisustvovalo je njih 16. Maturante je pozdravio direktor gimnazije Dragan Zuković.

Ova generacija je jedna od boljih koja je maturirala u ovoj obrazovnoj ustanovi, što potvrđuje i podatak da je od 117 maturanata njih 99 završilo više i visoke škole.

U ovoj generaciji je šest doktora nauka, jedan akademik i četiri magistra.

"Obično se kaže da mi generacijski propadamo prošlosti. Naša generacija ostavila je tragove koji su prisutni i u sadašnjosti. Bili smo neobična generacija. Još su nas dijelili na muška i ženska odjeljenja, na gradska i seoska, odnosno putnike. Među živima više nije 57 naših drugova. Trideset i troje nas je preko 80 godina. Neki nam možda ne bi dali toliko. Još smo mi jedna vitalna generacija. Ja sam jedini iz ove generacije koji se vratio u Gimnaziju. Bio sam đak, profesor i njen direktor", rekao je dr Radisav Džuverović.

Dr Rade Filipović kaže da je iz pljevaljske Gimnazije otišao na studije Elektrotehnike pun znanja.

"Sa punom glavom znanja koje sam ponio iz ovog hrama nauke otišao sam u svijet. Zahvaljujući starim profesorima koje nikada kao roditelje ne mogu da zaboravim, Gimnazija je bila odskočna daska za svet”, rekao je Filipović.

Druženje je nastavljeno u jednom od pljevaljskih ugostiteljskih objekata, a maturanti su se dogovorili da nastave redovna godišnja okupljanja.

Bonus video: