Nova njemačka donacija "Humanitarnoj familiji"

Efović je zahvalio ambasadoru Maternu na donaciji koja će omogućiti spremanje 150 obroka
125 pregleda 1 komentar(a)
Alen Efović, Hans Ginter Matern, Foto: MISAEL BADER
Alen Efović, Hans Ginter Matern, Foto: MISAEL BADER
Ažurirano: 10.06.2017. 11:25h

Na prigodnoj svečanosti na Velikom Pijesku, njemački ambasador u Crnoj Gori Hans Ginter Matern uručio je vrijednu donaciju čuvenoj barskoj humanitarnoj organizaciji „Humanitarna familija“. Vrijednost donacije je 4.750 eura, i biće upotrijebljena za nabavku kompletnog kuhnjskog mobilijara neophodnog za spremanje 150 obroka.

Kuhinja „Humanitarne familije“ u potpunosti je uništena u požaru koji je u ranim jutarnjim satima 14. januara ove godine izbio u porodičnoj kući poznatog humanitarnog radnika i predsjednika ove NVO Alena Efovića koji živi i radi u Parizu. Tada su u potpunosti uništeni dva nivoa ove kuće, a time je ujedno bez svog doma ostala i “Humanitarna familija“, širom regiona poznata po tome što 11 godina dva puta godišnje na Velikom Pijesku obezbjeđuje besplatno desetodnevno ljetovanje za preko 150 djece sa smetnjama u razvoju iz ex Yu država.

Tada uništeni kompletan kuhinjski mobilijar korišćen za pripremanje hrane za štićenike “Humanitarne familije”, takođe je bio obezbijeđen donacijom Ambasade SR Njemačke na inicijativu bivše ambasadorke Gudrun Štajnaker koja je podržavala plemenitu misiju “Humanitane familije” i u nekoliko navrata obilazila njene aktiviste i štićenike.

Na svečanosti primopredaje donacije, na kojoj je bio i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić i zamjenik ambasadora Uve Merkoter, ujedno je obilježen i završetak prve ovogodišnje smjene “Humanitarne familije”-od prvog do desetog juna, ovdje je na besplatnom ljetovanju boravilo 140 osoba sa smetnjama u razvoju iz BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Efović je zahvalio ambasadoru Maternu na donaciji koja će omogućiti spremanje 150 obroka. Na svečanosti su uručene i plakete ljudima koji su prvi priskočili u pomoć obnovi objekta-Minu Kalamperoviću i njegovim sinovima Damiru i Elviru, te aktivisti „Humanitarne familije“ Mišaelu Baderu.

U prigodnom programu nastupili su „Pljevaljski tamburaši“ i ansambl Rumija.

Bonus video: