Berane: Dodijeljene nagrade najboljim recitatorima

Organizator je obezbijedio diplome za sve učesnike, dok je glumac Simo Trebješanin nagrađenima uručio diplome i knjige, a prvoplasiranim novčane nagrade
140 pregleda 0 komentar(a)
Recitatori, Foto: Tufik Softić
Recitatori, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 08.06.2017. 14:14h

Četvrta državna smotra recitatora u organizaciji Centra za kulturu Berane, pod pokriviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Berane, okončana je sinoć dodjelom nagrada najboljim takmičarima.

Na ovoj manifestaciji učestvovali su pobjednici opštinskih takmičenja iz crnogorskih gradova, a na smotri se predstavilo 50 takmičara, koji su bili podijeljeni u tri kategorije određene uzrastom.

Žiri u sastavu Simo Trebješanin, akademski glumac i predsjednik žirija, Vasko Dragović, glumac Beranskog pozorišta i Gorica Ćulafić, autorka ovog projekta i predstavnica organizatora, odlučili su da u kategoriji osnovaca, od prvog do petog razreda prvo mjesto pripadne Pavli Petrović iz Tivta, drugo Milki Nedović iz Mojkovca a treće Milošu Ćirkoviću iz Budve.

Specijalne nagrade pripale su Emiru Bakoviću iz Bara i Emri Kalač iz Rožaja.

U kategoriji od šestog do devetog razreda, prvo mjesto zauzeo je Damjan Vujačić iz Budve, drugo Petar Vlahović iz Podgorice, a treće mjesto su podijelile Anja Boričić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Berana i Jelena Dobričanin iz Podgorice.

Prema odluci žirija,u kategoriji srednjoškolaca prvo mjesto osvojila je Marija Popović iz Nikšića, drugo Dijana Bećir dok su treće mjesto podijelili Dženan Kalić iz Rožaja i Jelena Mitrović iz Plužina.

U programu su učestvovale i učenice Škole osnovnog muzičkog obrazovanja, Tea Lekić, Amila Ašimović i Ivona Pajković, koje su na nedavno održanom držanom takmičenju osvojile „Zlatnu liru“.

U voditeljskom dijelu posla, Gorici Ćulafić, pomogli su učenici Gimnazije „Panto Mališić“, Nikolija Pešić i Marko Ralević.

Organizator je obezbijedio diplome za sve učesnike, dok je glumac Simo Trebješanin nagrađenima uručio diplome i knjige, a prvoplasiranim novčane nagrade.

Uz pomoć pokrovitelja i donatora, Odmarališta na Veruši i Obuće Minja, neki od nagrađenih dobili su i specijalne nagrade.

Bonus video: