Učenici OŠ "Milije NIkčević" pobjednici nikišićke Žogarije

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ se održava već 12.godina a njena svrha i cilj je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstava i prijateljstva. “Žogarija” pored sporta i zabave nosi sa sobom i edukativni karakter jer se u sklopu manifestacije održava i kviz znanja
131 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2017. 11:25h

Učenici Osnovne škole „Milija Nikčević“ iz Kličeva pobjednici su nikšićke „Žogarije“ (loptarije), međunarodne sportsko-rekreativne manifestacije. Drugo mjesto pripalo je učenicima škole „Jagoš Kontić“ iz Straševine, dok su treće mjesto zauzeli mališani iz škole „Braća Labudović“.

Četvrti su bili osnovci iz „Olge Golović“.

Dvije prvoplasirane ekipe učestvovaće na finalnom turniru koji će se održati u Tivtu za petnaestak dana, dok državni pobjednik stiče pravo da se takmiči na super finalu koje će se održati u Zagrebu početkom septembra i na kojem će učestvovati pobjednici svih deset zemalja u kojima se „Žogarija“ održava.

Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija „Žogarija“ se održava već 12.godina a njena svrha i cilj je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstava i prijateljstva. “Žogarija” pored sporta i zabave nosi sa sobom i edukativni karakter jer se u sklopu manifestacije održava i kviz znanja.

Pokretač manifestacije, u kojoj učestvuju djeca od prvog do šestog razreda, je organizacija “Medija sport” iz Slovenije.

„Žogarija“ je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu.

Galerija

Bonus video: