UPOZORENJE NADLEŽNIM INSPEKCIJAMA DA POČNU DA RADE

Protestna vožnja taksista u Podgorici: Marković da nam riješi probleme ili slijedi masovni protest

Na protest su došli i predstavnici taksista sa sjevera i juga Crne Gore
206 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2017. 17:18h

Protestna vožnja preko 200 taksista završena je danas u centru Podgorice, odnosno u Ulici slobode.

Preko 200 taksista je učestvovalo u protestnoj vožnji ulicama Podgorice, kao što su i najavili, kao upozorenje nadležnim inspekcijama da napokon počnu da rade i sa ulica uklone nelegalne taksiste.

Taksisti su krenuli od Bulevara Šarla de Gola, Bulevarom Josipa Broza Tita na Starom aerodromu, i vožnju završili u centru grada

Predsjednik strukovnog Sindikata taksista Crne Gore Borislav Pavlović kazao da problemi taksista traju dugi niz godina, te da od predsjednika Vlade Duška Markovića zahtijevaju da riješi njihove probleme.

"Zahtjevamo da Vlada primi predstavnike strukovnog udruženja i da se u Skuštini usvoji novi zakon o prevozu u drumskom saobraćaju. Smatramo da je taj zakon stopiran zbog nečijih privatnih interesa. Mi tražimo od predsjednika Vlade da riješi naše probleme. Ako nam se ne izađe u susret organizovaćemo masovni protest",kazao je Pavlović.

On je rekao da je Upravni odbor sindikata u stalnom zasjedanju i odlučivaće o sljedećim koracima.

Pavlović je kazao i da očekuju reakciju Markovića, odnosno da počne da se uvodi red u taksi prevozu, a sve u skladu sa zakonom.

Na protest su došli i predstavnici taksista sa sjevera i juga Crne Gore.

Kako je kazao taksista iz Kotora, Miodrag Vlaović, traže od inspekcija opštinskih i republičkih da počnu da kontrolišu nelegalne vozače.

"Dugujemo milione za porez, upravo zbog toga što smo dovedeni na rub egzistencije, jer se danas taksi prevozom može baviti bilo ko. To omogućavaju opštinske službe, a mi samo tražimo poštovanje propisa, odnosno da radimo i na taj način i otplatimo taj dug", istakao je Vlaović.

On je pokazao taksi legitimaciju i pozvao nadležne inspekcije da provjere imaju li vozači taj dokument.

"Kao što vidite, na taksi legitimaciji piše sve što je potrebno, koliko neko radi kao taksista, ugovor, dozvola, tu je sve", istakao je Vlaović.

Stijepović: Uvešćemo TX tablice

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović danas je najavio da će na Skupštini Glavnog grada u ponedjeljak, donijeti odluku o izmjeni odluke o taksi prevozu, kojom će uvesti TX tablice. 

“Mi ćemo nakon toga uvesti reevidenciju taksista, onaj ko ispuni uslove će dobiti tu TX tablicu. Mislim da je to ključni korak da se eliminiše siva zona“, kazao je Stijepović.

On je istakao da udovoljavaju  zahtjevu da smanje sivu zonu, odnosno  broj nelegalnih taksi vozila. 

“To uspijevamo svakodnevim kontrolama,  od strane Komunalne inspekcije”, tvrdi Stijepović.

Galerija

Preporučujemo za Vas