Čekaju kamen da završe trg kod Gradskog stadiona

Sa uređenjem ove lokacije u centru grada se, nakon tendera vođenog po hitnom postupku, krenulo u novembru prošle godine
85 pregleda 2 komentar(a)
Trg Argentine, Foto: Savo Prelević
Trg Argentine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2017. 18:24h

Radovi na uređenju trga kod Gradskog stadiona u centru Podgorice, čiji je završetak najavljen do kraja prošlog mjeseca i dalje su u toku.

Direktor kompanije „Erlang“ Radoman Pavlićević kazao je da je do odlaganja okončanja radova na budućem Trgu Argentina, došlo usljed problema u isporuci kamena.

„Svi drugi radovi su okončani, samo još čekamo isporuku kamena“, kazao je Pavlićević, dodajući da je kompanija „Erlang“ uputila Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice molbu za produženje roka za završetak radova. Pavlićević je naveo da će se za uređenje trga koristiti šest vrsta kamena, te da je moguće da će se na kompletno završen prostor čekati još mjesec dana.

Sa uređenjem ove lokacije u centru grada se, nakon tendera vođenog po hitnom postupku, krenulo u novembru prošle godine. Tenderom je tada predviđeno da prostor bude uređen u roku od 70 dana. Međutim, do zastoja u uređenju trga došlo je nakon otkrivanja arheološkog nalazišta na toj lokaciji.

Nakon višemjesečnih istraživanja arheolozi su na ovoj lokaciji otkrili brojne grobnice koje su predstavljale dio groblja čiji je dio istraživan prilikom izgradnje Gradskog stadiona, kao i 2013. i 2014. godine, kada je izrađivana Ulica 19. decembar.

Osim manjih nalaza, poput nakita, areheolozi su iskopali dio kaldrme rađene početkom 20. vijeka. Nakon otkrića su, iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice preporučili da dio staze postane sastavni dio trga.

Bonus video: