Ulcinj: Račun Vodovoda blokiran u osvit sezone

Opština se neće miješati u dogovor firmi, kazao gradonačelnik Nazif Cungu, odbacivši optužbe direktora ulcinjskog Vodovoda
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Anto Baković
Ulcinj, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 07.06.2017. 14:05h

Žiro-račun ulcinjskog Vodovoda i kanalizacije blokiran je u jeku predsezone zbog duga od 118.000 eura koje potražuje Regionalni vodovod.

To je “Vijestima” potvrdio direktor preduzeća Fehmi Avdiu, optuživši predsjedenika Opštine Nazifa Cungua da izbjegava da zaključi sporazum oko uslova, količine i cijene vode sa predstavnicima Regionalnog vodovoda.

“Ne trebamo vodu za Vodovod, nego za grad i turiste. To predsjednika Opštine, prema svemu sudeći, ne zanima puno”. Račun Vodovoda blokiran je 1. juna a Avdiu tvrdi da Opština ima više štete nego koristi od Regionalnog vodovoda.

“U minusu smo oko 150.000 eura jer smo primorani da vodu kupujemo i zimi. Ulcinj ima dovoljno vode za mještane, a iz Regionalnog nam treba samo za mjesec ili dva tokom sezone”.

Cungu je odbacio optužbe Avdiua, navodeći da se Opština neće miješati u dogovor dvaju firmi.

“Sami zaključuju ugovor, količinu neophodne vode i cijenu. Opština sa tim nema veze, ali smo tu za bilo što drugo što treba Vodovodu da grad normalno funkcioniše i zimi i ljeti”. Cungu je podsjetio da je Opština ranije već bila u blokadi zbog duga Vodovoda prema Regionalnom.

“Sa računa nam je skinuto 150.000 eura, a 50.000 platili smo kreditom. Ostalo je još 100.000”.

Bonus video: