"Akademija liderstva" u Herceg Novom: Poboljšati prekograničnu saradnju

Glavni predavač u trenerskom timu Daniele Del Bianko kazao je da su akademije ovog tipa evropska praksa već više od sedam godina, tokom kojih je održano preko 500 treninga u petnaestak država
0 komentar(a)
Akademija liderstva, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Akademija liderstva, Herceg Novi, Foto: Opština Herceg Novi
Ažurirano: 07.06.2017. 13:57h

"Akademija liderstva" naziv je trodnevnog seminara za predstavnike Herceg Novog, Dubrovnika i Trebinja koji je danas počeo u hotelu "Park" u Bijeloj.

Pored predstavnika Opštine Herceg Novi edukaciji prisustvuju i predstavnici opština Tivat i Kotor.

"Akademija je bila prilika za razgovor o poboljšanju prekogranične saradnje, kao i inspiracija za niz budućih inicijativa i aktivnosti među gradovima-učesnicima i drugim partnerima iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine", kazala je koordinatorka projekta Andrea Novaković iz Razvojne agencije Grada Dubrovnika.

Novaković je istakla da planiraju kreiranje zajedničkog prekograničnog tjela, takozvane Evropske teritorijalne grupe za saradnju.

"Biće potreban rad i politička volje da bismo to postigli, ali Savjet Evrope spreman je da nas i dalje podržava, pa vjerujem da ćemo malim koracima do toga i doći", rekla je Novaković.

Glavni predavač u trenerskom timu Daniele Del Bianko kazao je da su akademije ovog tipa evropska praksa već više od sedam godina, tokom kojih je održano preko 500 treninga u petnaestak država.

Ipak, ova je posebna jer, kako je istakao, prva je prekogranična, što je čini pilot projektom.

"Akademija liderstva" je dio prekograničnog projekta "CBC Leadership academy" Dubrovnika, Herceg Novog i Trebinja koji je podržao Savjet Evrope na inicijativu Razvojne agencije Grada Dubrovnika i Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi.

Bonus video: