Odbačene žalbe firmi "Boster" i "Dani komerc"

U zaključku komisije navodi se da obje žalbe sadrže formalni nedostatak, jer žalioci uz nju nijesu dostavili dokaz da su uplatili naknadu za vođenje postupka po žalbi
0 komentar(a)
Psi, Foto: Boris Pejović
Psi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.06.2017. 19:44h

Državna Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki odbacila je kao neuredne, žalbe koje su podnijele firme “Boster” iz Nikšića i “Dani commerce” iz Budve, na dokumentaciju preduzeća “Čistoća” za radove na izgradnji prve faze Skloništa za napuštene i izgubljene kućne ljubimce.

Tenderom, koji je preduzeće “Čistoća” raspisalo 17. marta, predviđena je izgradnja 124 boksa za pse, po sistemu “ključ u ruke”. Procijenjena vrijednost tendera je iznosila 203.000 eura.

U zaključku komisije navodi se da obje žalbe sadrže formalni nedostatak, jer žalioci uz nju nijesu dostavili dokaz da su uplatili naknadu za vođenje postupka po žalbi. Tim povodom su, kako se navodi u zaključku, pomenute firme kontaktirane i od njih je zatraženo da uklone nepravilnost. Firme, međutim, ni u naknadno ostavljenom roku nijesu dostavile traženi dokaz da su uplatile pomenutu naknadu, te je žalba odbačena kao neuredna.

U zaključku se navodi da je na adresu firme “Dani commerce” poslat zahtjev da uklone nepravilnost, jer u dokumentaciji nijesu ostavili kontakt telefon. Zahtjev je, kako se navodi, vraćen komisiji, jer se pomenuta firma nije nalazila na toj adresi, te je komisija zahtjev postavila na svoju oglasnu tablu.

Sklonište raspolaže sa 40 boks jedinica, 30 otvorenog i deset zatvorenog tipa, za smještaj napuštenih pasa.

Glavni projekat je radila firma “Arhient”.

Bonus video: