Herceg Novi: Nastavljaju se restrikcije vode

Zbog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i čišćenja hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat, potrošači 20 dana nisu dobijali 450 l/sec vode iz sistema Trebišnjica Plat
68 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2017. 09:45h

Zbog havarije na vodostanu „Plat” u hercegnovskoj opštini biće nastavljen restriktivni režim vodosnabdjevanja, saopšteno je iz hercegnovskg Vodovoda.

Podsjećamo da zbog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i čišćenja hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat, potrošači 20 dana nisu dobijali 450 l/sec vode iz sistema Trebišnjica Plat, zbog čega su u Herceg Novom na snazi bile restrikcije vode. Danas je u jutarnjim satima vodosnabdjevanje trebalo da bude normalizovano

“Voda sa HE Plat puštena je u cjevovod Plat-Herceg Novi juče (4.juna) u večernjim časovima. Nakon puštanja vode, došlo je do havarije na vodostanu „Plat“, zbog čega je obustavljen dotok vode tako da će biti nastavljen restrikivni režim vodosnabdijevanja po već utvrđenom rasporedu, do otklanjanja kvara. Zbog novonastale situacije jutros je došlo do destabilizacije vodosnabdijevanja. O novim informacijama potrošači će biti blagovremeno obavješteni”, saopšteno je iz hercegnovskog Vodovoda.

“Na Jadranskoj magistrali u Platu, nedaleko od Duboke Ljute došlo je do puknuća vodovodne cijevi Hidroelektrane Plat te se velika količina vode počela slijevati niz padinu, što je prouzročilo veliki odron na cesti”, navode na portalu dubrovniknet.

Galerija

Bonus video: