Rafteri uživali u ljepotama Lima

Učesnici su istakli da i ove godine upada u oči obale Lima prepune smeća, koje svake godine donekle kvare dobar osjećaj
0 komentar(a)
Dragoljub Simović, Foto: Jadranka Ćetković
Dragoljub Simović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 04.06.2017. 13:22h

Oko stotinak raftera iz Crne Gore i okruženja uputilo se iz Bijelog Polja, na poslednju etapu 18. Limske regate.

Protekla tri dana rafteri su mogli da uživaju u ljepotama Lima, počev od Plava, Andrijevice, Berana, Bijelog Polja do Prijepolja u dužini oko 135 kilometara.

Ove godine umjesto u Voljavcu, rafteri su pristali i odmarali u Konatarima, kod restorana "Putnik".

Kako su objasnili, ni kiša ni nevrijeme nisu ih omeli da uživaju u ljepotama divlje rijeke kakav je Lima, naročito kroz bukove kakav je Tifran kod Berana.

Rafteri koji poslednju noć raftinga proveli u Bijelom Polju saglasni su da su adrenalin i druženje ono što ih stalno vuče da se vrate ovoj rijeci.

Organizator Dragoljub Simović iz Prijepolja je kazao da je na startu bilo 11 posada i da je raftingom označen početak turističke sezone.

"Ipak, juče su zbog kiše neki od učesnika prekinuli ali su neki od njih nastavili put iz Bijelog Polja, tako da će krenuti više posada nego što ih je bilo u Plavu", rekao je Simović.

Rafteri kažu da su i ove godine preduzete mjere za bezbjedan prolazak kroz kanjone, klisure i da su se svi pridržavali propisa.

Goran Stojkov iz Pančeva je kazao da su svi imali zaštitne kacige, prsluke, plutajuće konopce.

Ipak učesnici su istakli da i ove godine upada u oči obale Lima prepune smeća, koje svake godine donekle kvare dobar osjećaj. Posebno loš utisak obale Lima ostavile su na nekoliko članova iz Slovenije.

Melanija Todorović iz Novog Sada je kazala da se mora nešto učiniti na zaštiti Lima.

Bonus video: