Slatkiši iz Vojvodine zatvorili "Dane Sremskih Karlovaca" u Tivtu

Delegacija Sremskih Karlovaca posjetila je i Gornju Lastvu, atraktivno izletište na brdu Vrmac iznad Tivta
0 komentar(a)
Dani Sremskih Karlovaca, Tivat, Foto: Siniša Luković
Dani Sremskih Karlovaca, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.06.2017. 11:29h

„Slatkim danom“, odnosno prezentacijom slatkiša i poslastica iz Vojvodine na gradskoj rivi i šetalištu Pine, u Tivtu je završena turističko-propagandna manifestacija „Dani Sremskih Karlovaca“ koja je trajala od petka.

Manifestaciju su priredile turističke organizacija dva grada-pobratima, a tivatska javnost imala je prilike da se tokom vikenda na tri prezentacije upozna sa slatkim i slanim gastronomskim specijalitetima sremsko-karlovačkog kraja, ali i izuzetno kvalitetnim prozvodima - vinom i rakijom iz brojnih tamošnjih vinarija, te turističkom ponudom i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem Sremskih Karlovaca.

Delegacija Opštine Sremski Karlovci, predvođenu gradonačelnikom Nenadom Milenkovićem u zvaničan prijem primilo je rukovodstvo Tivta sa predsjednicom Opštine dr Snežanom Matijević na čelu.

Delegacija Sremskih Karlovaca posjetila je i Gornju Lastvu, atraktivno izletište na brdu Vrmac iznad Tivta.

Gosti su bili oduševljeni starim i perfektno očuvanim bokelsjkim selom koje ima bogatu tradiciju. Posjetili su mjesni Dom kulture, crkvu Svete Marije, stari mlin za masline i spomen kuću Stjepčevića, i probali bokeljske specijalitete. U gornjolastovskom Domu kulture vinari iz Sremskih Karlovaca predstavili su svoja vina i govorili o tehnologiji pravljenja tih veoma cijenjenih pića. Za goste iz Vovodine domaćini su priredili i svečanu večeru i noćno krstarenje zalivom Boke brodom “Le ccoche d eau”, uzvratna posjeta Tivćana Sremskim Karlovcima najavljena je za septembar.

Bonus video: