Adela i Kosta pobjednici druge noćne atletske trke u Nikšiću

Cilj organizovanja noćnih trka je podizanje svijesti o zdravim životnim stilovima, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i promociji atletike
0 komentar(a)
noćna trka, Nikšić, Foto: Miloš Zvicer
noćna trka, Nikšić, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 04.06.2017. 11:22h

Kosta Šumar iz Pala i Adela Čomor iz Sarajeva pobjednici su druge noćne atletske trke na 5.000 metara koja je organizovana u Nikšiću. Druga mjesta pripala su Urošu Gutiću iz Sarajeva i Vesni Pavlićević iz Podgorice, dok su treći bili Dragoljub Koprivica, najbolji crnogorski dugoprugaš iz Bara, i Rada Miladinović iz Podgorice, prošlogodošnja pobjednica.

Prema riječima Miloša Mikića, direktora trke, učešće na drugom „Night run Montenegro“ uzelo je više od 80 atletičara iz šest zemalja.

„Ono što nas posebno raduje je veliko interesovanje za humanitarnu trku na 500 metara na kojoj je učešće uzeo i veliki broj mališana, ali i odraslih. Više nego uspješan broj zadovoljnih učesnika nas obavezuje da sljedeće godine budemo još bolji, a 'Night Run Montenegro' sigurno prerasta u tradiciju, što nam je bio i cilj“, poručio je Mikić.

U humanitarnoj trci je učestvovalo 40 atletičara a prikupljenih 40 eura (startni broj se plaćao euro) biće donirani Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj. I kafe bar „Propaganda“ je takođe donirao za Dječiji dom “Mladost”.

Trka na 2,5 kilometra je bila revijalnog karaktera.

Cilj organizovanja noćnih trka je podizanje svijesti o zdravim životnim stilovima, kvalitetnom provođenju slobodnog vremena i promociji atletike na širem planu, a ovogodišnji “Night run Montenegro” imao je i humanitarni karakter. Organizatori su NVO “Crnogorska akademija trčanja” i Triatlon klub Nikšić.

Bonus video: