Nikšić: Eko park Blace dobio oglednu baštu

Prema riječima Milice Daković, iz E3 “Consulting”-a, slične akcije biće nastavljene i naredne godine jer mlade generacije treba da kroz praktičan rad uče o zaštiti životne sredine
516 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2017. 09:56h

Simboličnom sadnjom četiri sadnice zimzelenog drveća ozvaničeno je otvaranje ogledne bašte u eko parku Blace u Nikšiću. Bašta, koja ima za cilj edukaciju djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao i promociju zaštite i očuvanja životne sredine, dio je projekta koji su realizovali Bedem fest, kompanija “E3 Consulting” iz Podgorice i Društvo Mladih Ekologa Nikšić (DMEN), zajedno sa članovima eko sekcije Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović”.

Petar Šundić, direktor Bedem festa, kazao je da projekat pored edukativne strane ima za cilj i valorizaciju turističkih potencijala opštine Nikšić i pozicioniranje Nikšića kao nezaobilazne turističke destinacije.

Miodrag Karadžić, iz DMEN-a, podsjetio je da je park koncipiran da bude specifično izletište sa specifičnim sadržajima koji će zadovoljavati potrebe dobronamjernih posjetilaca. Ta organizacija je 2015.godine izgradila pomenuti eko park, kada je, nekada poznato izletište Nikšićana, obogatila mobilijarom i novim sadnicama,

Prema riječima Milice Daković, iz E3 “Consulting”-a, slične akcije biće nastavljene i naredne godine jer mlade generacije treba da kroz praktičan rad uče o zaštiti životne sredine.

“Sledeće godine planiramo aktivnosti koje se odnose na širenje bašte i direktno učešće učenika u sadnji i edukaciji onoga što su sadili”, kazala je Daković.

A da učesnici akcije ne odu kući “praznog stomaka” potrudili su se Dejan Miličković, koji je bio zadužen za riblju čorbu i Milo Radović, majstor za roštilj.

Šundić je istakao da su realizaciju projekta pomogli i Pivara “Trebjesa”, pekara “Uniprom” i MI “Goranović”.

Galerija

Bonus video: