Boljević reaguje na Camaja: Uvoz ne smeta domaćim proizvođačima

Popović tvrdi da su cijene artikala koje uvoze veće nego kod nas
122 pregleda 0 komentar(a)
Pijaca, Konik, Foto: Luka Zeković
Pijaca, Konik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.06.2017. 15:56h

Vlasnik firme „Zeta fruit” Dragan Popović, tvrdi da su krivci za lošu prodaju i nisku cijenu domaćih proizvoda na drugoj adresi, a ne kako tvrde domaći proizvođači uvoznici.

Popović, čija firma se bavi uvozom voća i povrća i otkupom domaćih proizvoda, istakao je da je iziritiran izjavom poljoprivrednika Davida Camaja, koji je za „Vijesti” kazao da sezona „nikad gore nije krenula”, za šta je “kao i uvijek, krivac uvoz”.

Poljoprivrednici iz Malesije planiraju da 8. ili 9.juna blokiraju magistralni put Tuzi - Božaj, zbog kako tvrde nekontrolisanog uvoza voća i povrća iz Albanije.

“Zamolio bih nadležne intitucije da javno iznesu strukturu proizvoda koji se uvoze u Crnu Goru iz oblasti poljoprivrede, odnosno naziv voća i povrća. Zato što sam iziritiran izjavom gospodina Camaja. Dok smo mi uvozili i tikvicu i krompir, a i ostale proizvode, cijene istih su i nekoliko puta veće od trenutnih”, tvrdi Popović.

On je naveo da nijedan artikal je nemoguće uvoziti, ukoliko je aktuelan kod nas, zato što je cijena svuda u okruženju veća nego kod nas.

“Imamo dodatne troškove prevoza i obaveze prema carini. Gospodine Camaj krompir isključivo sa našeg prostora prije 15 dana je bio od 15 do 20 centi, zbog dva dana kiše, nestalo ga je na domaćem tržištu. Uvezli smo ga iz Albanije, a isti smo prodavali od 37 do 40 centi. Prvog dana kad su se stvorili uslovi da se vadi domaći krompir u ponudi je bio za 20 centi”, kazao je Popović.

On je zapitao Camaja, na osnovu tih podataka, ko ruši cijenu mi ili vi.

“Ista situacija je i sa ostalim proizvodima”, istakao je Popović.

Bonus video: