Herceg Novi: U ponedjeljak normalizacija vodosnabdjevanja

Zbog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i čišćenja hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat, u Herceg Novom su na snazi bile restrikcije vode
0 komentar(a)
Vodovod, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Vodovod, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.06.2017. 15:23h

Redovno vodosnabdjevanje Herceg Novog biće, nakon dvadeset dana, ponovo uspostavljeno od ponedjeljka. Iz hercegnovskog Vodovoda informišu da su ih iz Hidroelektrane (HE) na Trebišnjici, obavijestili da će punjenje vodom hidrotunela Gorica-Plat otpočeti u subotu.

“Kada budu ispoštovane redovne kontrole u HE Plat voda će biti puštena u cjevovod Plat-Herceg Novi u nedelju. Nakon redovne procedure ispiranja cjevovoda, hemijske i mikrobiološke kotrole kvaliteta vode i utvrđivanja ispravnih parametara, voda će biti distribuirana u sistem za vodosnabdijevanje. Stabilizacija vodosnabdijevanja se očekuje od ponedjeljka - 5.juna”, navode iz Vodovoda.

Zbog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i čišćenja hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat, potrošači 20 dana nijesu dobijali 450 l/sec vode iz sistema Trebišnjica Plat, zbog čega su u Herceg Novom na snazi bile restrikcije vode.

Bonus video: