OŠ "Ratko Žarić" obilježila Dan škole: Zablistale "luče"

Direktor škole je kazao da su najveće bogatstvo te vaspitno-obrazovne ustanove i ono što joj donosi ugled učenici i nastavni kadar
667 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2017. 15:16h

Kulturno-umjetničkim programom, svečanim uručenjem diploma „Luča“ i polaganjem cvijeća ispred biste heroja čije ime škola nosi, učenici i kolektiv Osnovne škole „Ratko Žarić“ iz Nikšića, obilježili su 67 godina uspješnog rada i postojanja te ustanove.

Direktor škole Vlastimir Medojević podsjetio je na istorijat škole i kazao da su najveće bogatstvo te vaspitno-obrazovne ustanove i ono što joj donosi ugled učenici i nastavni kadar.

„Praktično ne postoji nijedna nagrada ili priznanje koju škola ne posjeduje. Ovi uspjesi su veliko priznanje nastavnicima, zato smo posebno ponosni na stručnost i kvalitet nastavnog kadra“, kazao je Medojević

Dan škole bio je prilika da učenici koji su tokom proteklih devet godina imali sve petice dobiju diplomu "Luča". To priznanje zaslužilo je njih 19 – Jana Radulović, Anđela Bezmarević, Jovana Bulajić, Aleksa Jokić, Luka Milović, Anika Bajčeta, Olga Joksović, Lana Kažić, Marica Stanišić, Jovana Bojat, Anđela Knežević, Jovana Đurković, Sara Kovačević, Miloš Koprivica, Jovana Milić, Maša Mirković, Ana Perunović, Maša Radović i Tamara Sjekloća.

Medojević je kazao da je riječ o izuzetnoj generaciji koji su svojim ponašanjem, marljivim učenjem i ponašanjem, kako u školi tako i na polumaturskoj ekskurziji, očuvali ugled i dostojanstvo škole.

“To je generacija sa ogromnom energijom koju krasi ljepota, pamet i mladost. Kao i ostale ova je sa izuzetnim rezultatima na raznim takmičenjima učinila da ova školska godina bude posebna. Dragi polumaturanti, kao i do sada, uvijek slijedite put uspjeha i napretka”, poručio je Medojević.

Galerija

Bonus video: