Turistička saradnja Tivta i Sremskih Karlovaca

U subotu i nedjelju u jutarnjim satima na gradskoj rivi i šetalištu Pine će biti upriličena prezentacija gastro ponude Sremskih Karlovaca
112 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Sremski Karlovci, Foto: Opština Tivat
Tivat, Sremski Karlovci, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 02.06.2017. 13:37h

Delegacija Opštine Sremski Karlovci, predvođena predsjednikom opštine Nenadom Milenkovićem, boravi u trodnevnoj posjeti Tivtu, u sklopu turisitičke manifestacije „Dani Sremskih Karlovaca u Tivtu“.

Gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević sa saradnicima je tim povodom upriličila prijem za delegaciju pobratimske opštine iz Vojvodine.

„Uvijek mi je veoma drago ugostiti vas u Tivtu. Naročito kad je tome povod zbližavanje naših opština u domenu kulture, gastro ponude i tradicije. Radujem se programu koji su pripremile turističke organizacije naša dva grada i nadam se da će u njoj uživati i domaći i gosti, te da će ovo biti uvod u inteziviranje saradnje“, rekla je predsjednica Matijević pozdravljajući goste iz Sremskih Karlovaca.

„Mogu reći da je odnos naše dvije opštine krajnje iskren, bratski odnos koji uspješno realizujemo. U Tivtu se osjećamo jako lijepo. „Dani Sremskih Karlovaca u Tivtu“ nam služe na ponos i već sada mogu reći da ćemo se kvalitetno pripremiti za predstojeće „Dane Tivta u Sremskim Karlovcima“, rekao je predsjednik tog vojvođanskog grada, Nenad Milenković.

Ispred Opštine Sremski Karlovci susretu su prisustvovali šef kabineta predsjednika opštine Petar Jovanović, članica opštinskog Vijeća za turizam Dragana Kosanović i direktor TO Sremski Karlovci Dejan Manojlović.

Ispred opštine Tivat na sastabku su ulestvovali predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel, potpredsjednici Opštine Ilija Janović i Dejan Maslovar, sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, sekretar za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović, te direktorka TO Tivat Gabrijela Glavočić.

U subotu i nedjelju u jutarnjim satima na gradskoj rivi i šetalištu Pine će biti upriličena prezentacija gastro ponude Sremskih Karlovaca. U agendi ove manifestacije našao se i izlet brodom „Vodena kočija“, ali i posjeta Gornjoj Lastvi uz prezentaciju poznatih karlovačkih vinarija.

Bonus video: