Nikšić: Eko park Blace bogatiji za oglednu baštu

“U okviru promotivnih aktivnosti osmog Bedem festa odlučili smo da, zajedno sa partnerima, realizujemo projekat koji će doprinijeti životu lokalne zajednice...", kazao je Šundić
123 pregleda 0 komentar(a)
Bedem fest, Eko park Blace, Foto: Svetlana Mandić
Bedem fest, Eko park Blace, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.06.2017. 15:10h

Eko park Blace u Nikšiću, ovoga vikenda, biće bogatiji za oglednu baštu koja ima za cilj edukaciju djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, kao i promociju zaštite i očuvanja životne sredine. Projekat otvaranja ogledne eko bašte realizuju Bedem fest, kompanija “E3 Consulting” iz Podgorice i Društvo Mladih Ekologa Nikšić (DMEN), zajedno sa najmlađim drugarima – članovima eko sekcije Osnovne škole “Mileva Lajović Lalatović”.

“U okviru promotivnih aktivnosti osmog Bedem festa odlučili smo da, zajedno sa partnerima, realizujemo projekat koji će doprinijeti životu lokalne zajednice. Projekat će, između ostalog, omogućiti valorizaciju turističkih potencijala opštine Nikšić i pozicioniranje Nikšića kao nezaobilazne turističke destinacije”, kazao je Petar Šundić, direktor Bedem festa.

Aleksandar Janičić, iz kompanije “E3 Conslulting”, kazao je da je otvaranje ogledne bašte planirano za nedjelju, 4.jun, kada će predstavnici partnera na projektu simbolično posaditi četiri stabla zimzelenog drveća, a nakon toga će uslijediti niz planiranih aktivnosti.

“Željeli smo da skrenemo pažnju javnosti na zaštitu životne sredine i brigu o prirodi na teritoriji lokalnih zajednica, na važnost edukacije najmlađih i da obogatimo prostor eko parka Blace novim edukativnim sadržajima”, kazao je Janičić.

Miodrag Karadžić, iz DMEN-a, organizacije koja je 2015.godine izgradila pomenuti eko park, kada je, nekada poznato izletište Nikšićana, obogatila mobilijarom i novim sadnicama, kazao je da je park koncipiran da bude specifično izletište sa specifičnim sadržajima koji će zadovoljavati potrebe dobronamjernih posjetilaca, aludirajući na vandale koji su više puta rušili ono što su ekolozi postavili.

Šundić je istakao da su realizaciju projekta pomogli i Pivara “Trebjesa”, pekara “Uniprom” i MI “Goranović”.

Bonus video: