Podgoričani se ovog ljeta neće kupati na olimpijskom bazenu

Tokom izvođenja radova mora biti zabranjen pristup svim nezaposlenim licima, saopšteno je
69 pregleda 5 komentar(a)
bazen Podgorica, Foto: Zoran Đurić
bazen Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2017. 13:30h

Podgoričani se ovog ljeta neće moći kupati na olimpijskom bazenu.

Kako je pojašnjeno iz preduzeća „Sportski objekti” to je zbog toga što su u toku radovi na natkrivanju manjeg bazena.

“Programom rada i Finansijskim planom za ovu godinu bilo je predviđeno da radi otvoreni olimpijski bazen u ljetnjoj sezoni. Imajući u vidu da su u toku radovi na natkrivanju vaterpolo bazena koji su čitav kompleks gradskih bazena pretvorili u gradilište, obratili smo se specijalizovanoj kompaniji da uradi neposredan uvid stanja gradilišta i dostavi stručno mišljenje o mogućnosti bezbjednog i nesmetanog rada olimpijskog bazena tokom ovog ljeta”, saopšteno je iz tog preduzeća.

Istakli su da u dostavljenom izvještaju ističe se da ne treba dozvoliti korišćenje otvorenog olimpijskog bazena u kompleksu SC „Morača“, jer tokom izvođenja radova mora biti zabranjen pristup svim nezaposlenim licima.

“Kao i u periodu dok traje probni rad sve do trenutka izdavanja Upotrebne dozvole i stavljanja u funkciju natkrivenog bazena”, saopšteno je iz „Sporstkih objekata”.

Odbor direktora "Sportskih objekata", kako je objašnjeno, donio je Odluku kojom se usvaja stručno mišljenje licencirane kompanije koja je napravila predmetni Izvještaj da nije bezbjedno istovremeno koristiti olimpijski bazen dok se izvode radovi na natkrivanju manjeg bazena koji je u neposrednoj blizini, shodno Zakonu o zaštiti i zdravlju na radu.

Natkrivanje manjeg vaterpolo bazena u okviru Sportskog centra “Morača”, počelo je osmog decembra prošle godine, kada je postavljen kamen temeljac.Tada je najavljeno da bi trebalo da radovi budu završeni za 300 dana.

Bonus video: