Apel Banke hrane: Porodici Spasić je potrebna pomoć

Banka hrane I fond čovjekoljublje uputili su gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću pismo u kojem mu predlažu da Opština obezbijedi plac porodici Spasić, na kom bi im ova dobrotvorna crkvena organizacija sagradila kuću
58 pregleda 0 komentar(a)
Spasići, Banka hrane, Foto: TV Vijesti
Spasići, Banka hrane, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 30.05.2017. 17:44h

Senada, Velimir i njihovo sedmoro djece žive u prostoriji od 20 kvadrata. Primaju 180 eura socijalne pomoći, sa kojom devetočlana porodica ne može gotovo ništa. Struju nemaju punih 7 godina, jer su već po useljenju zatekli dug od tri hiljade eura, koji je danas dvostruko veći.

Velimir Spasić kaže da dug nije imao odakle platiti jer nije imao posla, kao i da se danas služi akumulatorom.

Kako je rekla njegova supruga Senada, socijalna pomoć im nije dovoljna da prehrane porodicu i da pokriju troškove školovanja troje djece.

Kako bi spriječili teže posljedice po djecu, Banka hrane i fond Čovjekoljublje uputili su gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću pismo u kojem mu predlažu da Opština obezbijedi plac porodici Spasić, na kom bi im ova dobrotvorna crkvena organizacija sagradila kuću. Do tada će im obezbijediti privremeni prostor za život.

Kazali su da pomoć Spasićima u vidu garderobe, namještaja i kućnih aparata, mogu pružiti i građani i društveno odgovorne kompanije.

Oni koji žele pružiti pomoć porodici Spasić, to mogu učiniti preko Banke hrane, pozivom na broj za donacije: 069 495 680; ili putem Dobrotvornog fonda "Čovjekoljublje" na žiro račun broj: 525-266-22 kod Komercijalne banke a.d. Budva.

Bonus video: