Pogledajte vježbu sposobnosti Čete za vatrenu podršku Vojske Crne Gore

Bošković je rekao da je današnja vježba pokazala da postoje motiv, želja i obučenost da se i najdelikatniji zadaci izvrše na najbolji mogući način
214 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2017. 11:28h

Vojska Crne Gore (VCG) u kontinuitetu pokazuje spremnost da odgovori i najizazovnijim zadacima i bila je pokretač integracionih procesa kada je evroatlantska agenda u pitanju, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković i načelnik Generalštaba VCG general-potpukovnik Ljubiša Jokić obišli su danas Četu za vatrenu podršku iz sastava Pješadijskog bataljona VCG.

Ministru i načelniku prikazane su sposobnosti Čete za vatrenu podršku, realizacijom posrednog i neposrednog gađanja sa haubicom 122mm.

Bošković je rekao da je današnja vježba pokazala da postoje motiv, želja i obučenost da se i najdelikatniji zadaci izvrše na najbolji mogući način.

"Ministar je istakao da će u narednom periodu biti još ovakvih i sličnih aktivnosti, kako bi se provjerile sposobnosti jedinica i definisali budući zadaci, shodno planiranoj novoj formaciji i konceptu VCG, koji će biti uskoro predstavljeni", kaže se u saopštenju.

Bošković je naglasio da je Četa za vatrenu podršku Pješadijskog bataljona i današnjim prikazom sposobnosti opravdala očekivanja visokim stepenom prikazanog profesionalizma, reprezentujući na najbolji način dostignuti stepen interoperabilnosti cijelog sistema VCG.

"Navedena vježba predstavlja završetak poslednje faze obuke pripadnika Čete za vatrenu podršku za izvođenje bojevih gađanja haubicama 122mm", kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Galerija

Bonus video: