Formiran Štab operativne akcije "Ljeto 2017"

"Tokom predstojeće turističke sezone će, kao godinama unazad, biti realizovana razmjena policijskih službenika iz zemalja regiona, što se pokazalo kao odličan model neposredne međunarone policijske saradnje"
0 komentar(a)
Nikola Janjušević, Foto: Savo Prelević
Nikola Janjušević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2017. 10:24h

Uprava policije MUP-a formirala je Štab operativne akcije "Ljeto 2017".

Štab je formiran u susret predstojećoj ljetnjoj turističkoj sezoni, rješenjem ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

Za rukovodioca Štaba imenovan je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević. U radu Štaba će učestvovati predstavnici svih organizacionih struktura Uprave policije.

Štab je, kako je saopšteno iz Upraved policije, sačinio Plan mjera i aktivnosti za ljetnju turističku sezonu 2017. godine.

"Zadatak Štaba je sprovođenje aktivnosti iz nadležnosti policije, u saradnji sa drugim organima i institucijama, radi bezbjednog odvijanja predstojeće ljetnje turističke sezone", navodi se u saopštenju.

Štab operativne akcije "Ljeto 2017" počinje sa radom 1. juna 2017. godine.

"Tokom predstojeće turističke sezone će, kao godinama unazad, biti realizovana razmjena policijskih službenika iz zemalja regiona, što se pokazalo kao odličan model neposredne međunarone policijske saradnje. Uprava policije je tim povodom potpisala protokole o saradnji sa kolegama iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Albanije i Italije. Kolege iz ovih pet zemalja će tokom ljetnje sezone biti radno angažovani na našem primorju, dok će crnogorska policija tokom ljeta na rad uputili naše policijske službenike u Hrvatsku, u Policijsku upravu Dubrovačko – Neretvansku", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: