Polovina službenika Opštine Budva bila na bolovanju

Pravo na bolovanje koristilo je 140 službenika i namještenika
99 pregleda 2 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.05.2017. 19:56h

Gotovo polovina službenika zaposlenih u budvanskoj administraciji lani je bila na bolovanju.

Prema godišnjem izvještaju o radu predsjednika Opštine za 2016. godinu, bolovanje je koristilo 140 radnika.

U Opštini je trenutno zaposleno 326 ljudi, što je više nego što predviđaju evropski standardi imajući u vidu veličinu Budve.

"Protokolisano je 246 doznaka za bolovanje. Pravo na bolovanje koristilo je 140 službenika/namještenika. Sekretarijat za lokalnu samoupravu je izvršio evidenciju ostvarenih prava na godišnji odmor i bolovanje za 2016. godinu u Centralnoj kadrovskoj evidenciji Opštine Budva“, piše u izvještaju Sekretarijata.

U Budvi mnogi sumnjaju da pravo na bolovanje zloupotrebljavaju zaposleni u Opštini i drugim javnim ustanovama, preduzećima i medijima čiji je osnivač Opština.

Javnosti nije poznato da je inspekcija kaznila radnika, ili ljekara koji je odobrio bolovanje u trajanju i od nekoliko mjeseci zbog navodne bolesti.

Utisak je i da nova vlast nije uspjela da riješi problem radne nediscipline, što su često prigovarali bivšoj DPS upravi.

Iako se radnici upisuju prilikom dolaska na posao, u gradu se mogu vidjeti mnogi opštinski službenici, pogotovo nakon pauze.

U izvještaju Sekretarijata navodi se da su godišnji odmori uredno korišćeni.

“Osim u slučaju kada službeniku odnosno namješteniku nije omogućeno da koristi godišnji odmor zbog potrebe za njegovim angažovanjem na poslovima koje obavlja u organu lokalna uprave ili lokalne samouprave Opštine Budva“.

Bonus video: