Lalatović: Azil za pse u Nikšiću pokazatelj stanja vlasti

On je dodao da su Pokret za promjene i Demokratski front, kao i javnost sigurni o čemu se radi,
95 pregleda 0 komentar(a)
Arsenije Lalatović, Foto: Pokret za promjene
Arsenije Lalatović, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 29.05.2017. 09:39h

Demokratski front i Pokreta za promjene osudili su odnos prema životinjama u azilu za pse u Nikšiću i pozvačli nadležne organ da utvrde činjenično stanje

"Slika govori više od hiljadu riječi... Nehumani uslovi i odnos nadležnih organa prema psima u "azilu“, pokazatelj je realnog stanja u jednopartijskoj lokalnoj vlasti u Nikšiću. Pokret za promjene i Demokratski front najoštrije osuđuju nehuman odnos prema životinjama i pozivaju nadležne organe da utvrde činjenično stanje, kao i da shodno zakonskim normama sankcionišu odgovorna lica. Pozivamo nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovoga problema iz razloga što lokalna uprava ne želi da ovaj problem valjano riješi, pa time i ona je dio istog", kazao je funkcioner DF-a i PzP-a Arsenije Lalatović.

On je dodao da umjesto polemike javnost očekuje odgovore na nekoliko pitanja i to:

"Da ako su tačni navodi predstavnika nevladinog sektora, a vjerovatno jesu, dok su potkrijepljeni fotografijama, zašto je situacija takva kakva jeste, kao i da li nadležne institucije na čelo sa Veselinom Grbovićem, osjećaju ako ništa drugo, makar moralnu odgovornost, za ovakvo postupanje i nehuman odnos prema životinjama? Nikšićka jednopartijska lokalna uprava trebala bi da odgovori javnosti da li je azil za pse sklonište za pse ili „logor i čistilište za životinje“ kako tvrdi predstavnici nevladinog sektora? Takođe dobro bi bilo da javnost dobije odgovor, da li je kako isti nvo aktivisti tvrde u pitanju „genocid nad nedužnim životinjama u režiji predsjednika i službenika Opštine Nikšić“ ili je u pitanju zlanamjerna konstrukcija? Isto postavlja se pitanje da li je „azil“ dobio upotrebnu dozvolu, kao i da li je tačno da lica koja rade u „azilu“ rade u skladu sa Zakonom o radu ili je u pitanju nepoštovanje istog? I na koncu, u prethodne nekolike godine koliko je sredstava izdvojeno iz budžeta za ujede pasa na ulici? Da li su u pitanju svote od više stotina hiljada eura? Samo dio ovih sredstava da je uložen u azil, kao i da se životinje humano tretiraju i hrane, do ovakvih situacija ne bi dolazilo...", rekao ej Lalatović.

On je dodao da su Pokret za promjene i Demokratski front, kao i javnost sigurni o čemu se radi, pa i bilo kakvi odgovori, kao i eventualno ćutanje, dopunski razotkriće stvarno lice vlasti.

Bonus video: