Perišić: En plus grupa primorana da povuče tužbu protiv KAP-a

On je dodao da ovaj novi uspjeh KAP-a u stečaju predstavlja još jednu potvrdu međunarodnih sudova da se stečajni postupak koji se vodi nad KAP-om pred Privrednim sudom Crne Gore, sprovodi na zakonit način
60 pregleda 1 komentar(a)
Veselin perišić, Foto: Luka Zeković
Veselin perišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.05.2017. 06:37h

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić kazao je da En plus grupa primorana da povuče tužbu protiv KAP-a pred Okružnim sudom u Nikoziji.

"Nakon što je sredinom aprila mjeseca ove godine Okružni sud u Nikoziji ukinuo privremenu mjeru o zabrani prodaje i otuđenja pokretne i nepokretne imovine Kombinata aluminijuma Podgorica a.d. u stečaju, ruska kompanija En+Group Limited je bila prinuđena da povuče tužbu koju je podnijela protiv KAP-a u stečaju 16.juna 2014.godine. O povlačenju tužbe Sud u Nikoziji je obaviješten na ročištu održanom 22.maja 2017.godine. Na tom ročištu Sud je naložio ruskoj kompaniji En+Group Limited da KAP-u u stečaju plati troškove postupka. Nakon skoro tri godine postupak 3355/14 koji se vodio protiv KAP-a u stečaju pred sudom na Kipru, uspješno je okončan", kazao je Perišić.

On je dodao da ovaj novi uspjeh KAP-a u stečaju predstavlja još jednu potvrdu međunarodnih sudova da se stečajni postupak koji se vodi nad KAP-om pred Privrednim sudom Crne Gore, sprovodi na zakonit način.

Bonus video: