Dajana, Jovana i Iva pokupili nagrade

Šarena povorku ulicama Podgorice činilo je više od 600 maskiranih učenika osnovnih škola iz Podgorice i Tivta
315 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2017. 14:59h

Nagradu za najbolju masku na velikom dječjem maskenbalu, koji je “Dječji savez” sinoć organizovao na podgoričkom Trgu nezavisnosti, dobila je Dajana Radulović iz OŠ “Boško Radulović”.

Stručni žiri, koji su činili akademski slikari Nikica Raičević, Božidar Jovićević i Milenko Vuksanović, za najoriginalniju izabrao je masku Jovane Šćepanović iz OŠ “Sutjeska”, a za najmaštovitiju masku Ive Caričić iz OŠ “ Vladimir Nazor”.

Djeca su se, u individualnim i grupnim maskama, borila za prvo mjesto za najbolju, najmaštovitiju i najoriginalniju masku, te su najbolji dobili i 25 specijalnih nagrada.

Dobitnicima prvih nagrada “Dječji savez” obezbijedio je sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu na Veruši.

Šarena povorka, koju je činilo više od 600 maskiranih učenika osnovnih škola iz Podgorice i Tivta, predvođena mažoretkinjama plesnog studija „Belisima" iz Tivta, kretala se sinoć Trgom nezavisnosti i ulicama u centru Podgorice - Vučedolskom, Njegoševom i Bokeškom.

Učenici OŠ “Branko Radulović” iz Komana su se predstavili maskom “Drvo kome treba pomoć” , a bilo je i maski u vidu cvijeća, gorskih vila, superheroja.

“Učestvovali su učenici od prvog do osmog razreda. Uglavnom su sami pravili maske, uz pomoć roditelja”, kazala je učiteljica Snežana Lučić.

Dok su maske defilovale, posjetioci su uživali u zabavnom programu na Trgu, koji je vodio glumac Gradskog pozorišta Sejfo Seferović.

Ovogodišnji slogan manifestacije, koji “Dječji savez” organizuje u okviru programa „Djeca prije svega“ , bio je “Svijet dječje mašte”.

Pokrovitelj manifestacije je Glavni grad.

Galerija

Bonus video: